O.SY. BUS DRIVERS Αύξηση στα έσοδα από εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντείνονται οι έλεγχοι! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Αύξηση στα έσοδα από εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντείνονται οι έλεγχοι!

Αύξηση στα έσοδα από εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντείνονται οι έλεγχοι!

Written By OsyBusDrivers on Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 | 12:08 μ.μ.



Ο Οκτώβριος είναι ο πρώτος μήνας του έτους που εμφανίζει αύξηση εσόδων 9,9% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων σε σχέση με το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία των πρώτων πέντε εβδομάδων (24 Σεπτεμβρίου - 28 Οκτωβρίου) της εντατικοποίησης των ελέγχων στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών.

Η ονομαστική αξία των συνόλου των πωλήσεων (εισιτήρια και κάρτες) του μηνός Οκτωβρίου 2012, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 9,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011. Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στην πώληση εισιτηρίων (15%) ενώ η αξία πωλήσεων των καρτών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται αποκλειστικά στο μέτρο της ενίσχυσης των ελέγχων από το υπουργείο εφόσον καμία άλλη αλλαγή δεν μεσολάβησε στις αστικές συγκοινωνίες. Σε όλους τους προηγούμενους μήνες εμφανιζόταν σημαντική πτώση από -6% έως και -21%.

Έλεγχοι

Στο διάστημα (24 Σεπ. – 28 Οκτ.) διεξήχθησαν συνολικά 205 έλεγχοι σε 16 σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και συμμετείχαν ημερησίως, κατά μέσο όρο, 21 ελεγκτές από την ΣΤΑΣΥ και 12 από την ΟΣΥ.

Συνολικά επιβλήθηκαν 5.585 πρόστιμα αξίας 443.524€. Από αυτά το 3,7% (αξίας 14.826€) εισπράχτηκε επί τόπου ενώ το υπόλοιπο 96,3% καταλογίστηκε επί πιστώσει.

Με βάση τα στοιχεία, το 62% των παραβάσεων αφορούσαν επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο ενώ το 19% δεν επέδειξαν το δελτίο μερικής απαλλαγής. Τα πλαστά εισιτήρια που εντοπίστηκαν αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,3%.

Στόχος

Στόχος του υπουργείου παραμένει η μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους. Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων θα μπορούσε να αποφευχθεί με μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα. Ειδικότερα, από την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της εισιτηριοδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της δωρεάν παροχής στον επιβάτη ενός (1) εισιτηρίου για κάθε δέκα (10) ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια, για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών, έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία από το υπουργείο και αναμένεται εντός των ημερών η τυπική έγκριση του μέτρου από τη Διϋπουργική των ΔΕΚΟ.


Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top