O.SY. BUS DRIVERS ΙΚΑ: Έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΙΚΑ: Έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος!!!

ΙΚΑ: Έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 | 11:46 π.μ.


Σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. Σ00/87/16-11-2012 έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ, το οποίο αποστέλλεται σε όλα τα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για εφαρμογή, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση του Ν.3996/2011, η έκδοση  απόφασης προσωρινής σύνταξης, στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και η εξόφληση της οφειλής δεν γίνεται εφάπαξ αλλά ζητείται παρακράτηση από τη μηνιαία σύνταξη.

Να τι αναφέρει το έγγραφο:
Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 38 του Ν. 3996/2011 (σχετική η αρ. 84/2011 εγκύκλιος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), δεν προβλέπεται η έκδοση αποφάσεων προσωρινής σύνταξης, μεταξύ άλλων, και στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η προηγούμενη αναγνώριση χρόνων ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι:
α) πλέον μεγάλος αριθμός υποψήφιων συνταξιούχων αναγνωρίζει πλασματικούς χρόνους προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης,

β) λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η άμεση
εξόφληση (εφάπαξ) των οφειλών της εξαγοράς, και

γ) ο χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης δεν είναι σύντομος, θεωρούμε ότι είναι επιτρεπτό να εκδίδεται απόφαση προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και η εξόφληση της οφειλής δεν γίνεται εφάπαξ αλλά ζητείται παρακράτηση από τη μηνιαία σύνταξη.

Η μηχανογραφική αντιμετώπιση του ζητήματος είναι υπό διευθέτηση και
πρόκειται να τροποποιηθεί το πρόγραμμα έκδοσης προσωρινών αποφάσεων μέσω ΟΠΣ, με πρόβλεψη για παρακράτηση του 1/3 από το μηνιαίως καταβαλλόμενο ποσό προσωρινής σύνταξης του ποσού που αντιστοιχεί στην εξαγορά χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας και του 1/4 στην περίπτωση της εξαγοράς λοιπών πλασματικών χρόνων, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί στη σχετική απόφαση αναγνώρισης.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top