O.SY. BUS DRIVERS Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 | 7:08 μ.μ.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η εκτέλεση Έργων ΜΕΤΡΟ από μία Εταιρεία αποστελεχωμένη και απαξιωμένη, είναι η απόλυτη συνταγή αποτυχίας

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό ΑΕ, αντιδρώντας στην απαξίωση της Εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Η Πολιτεία την υπήγαγε στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα την περικοπή των αποδοχών του προσωπικού ήδη κατά μέσο όρο 40% σε σχέση με το 2009, ενώ με την εφαρμογή των προβλέψεων του νέου νόμου η περικοπή εκτοξεύεται περαιτέρω σε εξωπραγματικά ποσοστά(άνω του 50%). 

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ταχύτατη αποστελέχωση της Εταιρείας με οικειοθελείς αποχωρήσεις του δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό και ως εκ τούτου η αποδυνάμωση της Α.Μ και η άμεση απειλή με κατάρρευση του οικοδομήματος της» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων της Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η εκτέλεση Έργων ΜΈΤΡΟ από μία Εταιρεία αποστελεχωμένη και απαξιωμένη, είναι η απόλυτη συνταγή αποτυχίας. Διαγράφεται προφανής κίνδυνος ασφάλειας των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), ποιότητας των κατασκευών, κατασπατάλησης του προϋπολογισμού και βαλτώματος των έργων».

«Σήμερα που η Αττικό Μετρό καλείται να παραδώσει στο επιβατικό κοινό της Αθήνας τους 7 νέους σταθμούς εντός του 2013, να υλοποιήσει την επέκταση προς Πειραιά, να ξεκινήσει τις επεκτάσεις του Μετρό προς Καλαμαριά και του ΤΡΑΜ προς Πειραιά, με την προσδοκία να φέρουν στην χώρα 1,1 δισ. ευρώ, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προειδοποιούμε ότι οι αποφάσεις της πολιτείας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το έργο της» σημειώνει το Σωματείο των εργαζομένων.

«Το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το συμφέρον της ίδιας της ΑΜ και των εργαζομένων της επιβάλλουν την ακύρωση της υπαγωγής μας σε καθεστώς ΔΕΚΟ και κατ’ επέκταση την ένταξη μας στο ενιαίο μισθολόγιο. Θα πρέπει η Πολιτεία να διαφυλάξει τις προϋποθέσεις που έθετε όταν ίδρυε την Α.Μ., ώστε αυτή να επιτελεί και στο μέλλον με επιτυχία το έργο της» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.


ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top