O.SY. BUS DRIVERS Δελτίο Τύπου Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δελτίο Τύπου Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Δελτίο Τύπου Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 | 8:51 μ.μ.



«Προσοχή! Κυκλοφορεί στα ΜΜΕ πανομοιότυπη συκοφαντική για τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ επιστολή»

Μέσα σε 15 ημέρες δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες (ΤΟ ΠΑΡΟΝ 18/11 και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30/11) μια σχεδόν πανομοιότυπη επιστολή, που βρίθει υβριστικών χαρακτηρισμών για τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ και στο Μετρό και με ανερμάτιστα επιχειρήματα επιδιώκει ούτε λίγο ούτε πολύ να μας «χρεώσει» την πτώχευση του κράτους….

Όλα αυτά θα ήταν απλώς ανάξια απαντήσεως. Όμως, επειδή η ίδια, σχεδόν πανομοιότυπη επιστολή μπορεί να έχει φτάσει και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης, σε αυτή την χρονική συγκυρία, που ετοιμάζεται νέα μείωση των ήδη «πετσοκομμένων» μισθών μας και προκειμένου να σταματήσει η αναπαραγωγή της , οφείλουμε να αποκαταστήσουμε ορισμένα πράγματα:

1. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί «παχυδερμίας» κ.λπ. επιστρέφονται στον άγνωστο- σε εμάς- πραγματικό συντάκτη της επιστολής, ο οποίος- προφανώς- για δικούς του λόγους, αποφασίζει αιφνιδιαστικά να επιτεθεί φραστικά σε έναν κλάδο και στους νόμιμα εκλεγμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του.

2. Η προσπάθεια να στηρίξει την ανερμάτιστη και έωλη επιχειρηματολογία του για «χρυσούς»- όπως αναφέρει- μισθούς, με δήθεν στοιχεία του 2009, αποκαλύπτει τις επιδιώξεις του συντάκτη της επιστολής και προφανώς δεν είναι άλλοι παρά να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ ενώ ετοιμάζεται από 1.1.2013 μια ακόμα δραματική μείωση στους ήδη πετσοκομμένους κατά 37- 40% μισθούς μας.

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι ο γνωστός- άγνωστος συντάκτης της άθλιας επιστολής ξεκινάει τον λίβελλο κατά των εργαζόμενων στους ΗΣΑΠ κατηγορώντας τους για την συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ψήφιση του Μνημονίου 3 και του Προϋπολογισμού του 2013 που συρρικνώνουν μισθούς , συντάξεις και διαλύουν εργασιακά δικαιώματα.

Μετά από όλα αυτά πιστεύουμε ότι αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος του γνωστού- άγνωστου συντάκτη της επιστολής: Οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις νέες μειώσεις των μισθών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να μην απεργούν και… ενοχλούν.

Όμως, είναι γελασμένος τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί, των οποίων τις επιδιώξεις εξυπηρετεί. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ο «κοσμάκης», που αναφέρει υπεροπτικά στην επιστολή του. Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα συνεχίσουν ενωτικά και αταλάντευτα- παρά τις συκοφαντίες- τον αγώνα ενάντια σε Μνημόνια, διάλυση εργασιακών σχέσεων και μισθούς.

ΥΓ: Οι δύο εφημερίδες, που δημοσιεύτηκε η επιστολή, πιστεύουμε ότι παγιδεύτηκαν και την δημοσίευσαν στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών, πράγμα το οποίο εκτιμούμε ότι θα γίνει και με την δική μας ανακοίνωση.

                                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top