O.SY. BUS DRIVERS ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 | 1:13 π.μ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΔΟΕ, ΟΤΟΕ, ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ,ΠΟΕ-ΟΤΑ,ΠΟΣΤ Κ.Α.!
Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Μ.Μ. Μεταφοράς από τηνπλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας.
Πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στοαμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, δεκάδεςσωματεία εργαζομένων προβαίνουν σε έκδοση ανακοινώσεων αλληλεγγύης στουςεργαζόμενους των Μ.Μ.Μ., ενώ παράλληλα γενικές συνελεύσεις σωματείων συγκαλούνται με σκοπό να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στο κύμα κινητοποιήσεων που κατακλύζει τη χώρα!
Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. και καταδίκης της απόφασης για την επιστράτευσή τους! Η ΟΤΟΕ η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε κινητοποιήσεις κόντρα στις αντιμνημονιακές πολιτικές του ξεπουλήματος και την εξαθλίωσης για τον κόσμο της εργασίας, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Μ.. Το ίδιο έπραξαν η ΕΣΗΕΑ, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας(ΕΤΕΡ) και πλήθος άλλων σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων της Αριστεράς! Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο σύλλογος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εξήγγειλε«χειρόφρενο αλληλεγγύης» της επόμενες μέρες!
Το ΕΚΑ και το ΕΚΠ στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τους απεργούς στα Μ.Μ. Μεταφοράς παρέχοντας «κάλυψη» στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις απέναντι στον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης.
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζουν σύσσωμα τα κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράςπροεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται ότι μπορεί να γίνει η σπίθα για ένανμεγάλο ,ριζοσπαστικό, ενωτικό ξεσηκωμό του κόσμου της εργασίας απέναντι στις μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, της φτωχοποίησης των εργαζομένων και του ξεπουλήματος της χώρας.

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ανακοινώσεις συμπαράστασης από σωματεία εργαζομένων και συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς.

ΠΟΣΤ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών  στηρίζει τον αγώνα και στέκεται αλληλέγγυη στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, εδώ και πολύ καιρό, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, συνεχίζεται αυτή τη φορά με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.
Πριν από λίγη ώρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την επίταξη της απεργίας και την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.
Τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και της Ελληνικής οικονομίας δεν λύνονται ούτε με πολιτικές λιτότητας, ούτε με περικοπές μισθών, ούτε με βαριά φορολόγηση.
Πολύ δε περισσότερο, δεν επιλύονται με αντιδημοκρατικές πρακτικές που μεταφράζονται σε επιτάξεις, σε απολύσεις, σε κινδυνολογία, σε κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, σε κατάργηση των συλλογικών  διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η Κυβέρνηση παραβιάζει κατάφορα κάθε αρχή δικαίου και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών αυτής της χώρας.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε άλλο αυτό.
Φτάνει πια.
Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μόνο ο κοινός αγώνας όλων μας μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις πολιτικές πρακτικές που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Έχουμε δικαίωμα στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουμε την Παρασκευή 25 Γενάρη 2013, στην Παναττική-Πανεργατική 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Ε.Κ.Α από τις 12.00 έως τις 4.00 μ.μ.

ΔΟΕ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. και ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥΣ
 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό,ομόφωνα, δηλώνει:
• Την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
• Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο, με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.
• Η επίταξη των εργαζομένων, συνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναι κατηγορηματικά καταδικασμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
• Καλούμε την Κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα και να προχωρήσει σε διάλογο με τους απεργούς.
• Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται.

Από τη Δ.Ο.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΜ τάσσεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ που εξέδωσε ψήφισμα. Αναλυτικά,αναφέρεται:
«Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μάχονται για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων τους.
Δηλώνει τη διάθεσή του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, έχει κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, και δεν είναι «προνόμιο» που δόθηκε από τους κυβερνώντες.
Καταγγέλλει την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, όπως άλλωστε έγινε και με τις δικές μας κινητοποιήσεις, ώστε πιο εύκολα να ολοκληρώσει την σκληρή πολιτική της λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας και οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι και δικός μας αγώνας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παροχή φτηνών και ποιοτικών συγκοινωνιών και την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτροπής από την κυβέρνηση (επιστράτευση, απολύσεις, κ.λπ.) στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. η αλληλεγγύη και η δυναμική παρουσία μας θα είναι δεδομένη».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
"Οι καταπιεζόμενοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της Ψυχικής Υγείας τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και στα ΜΜΜ συνολικά.
Το δικαίωμα στην απεργία και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν είναι παράνομο, παράνομη είναι η κυβέρνηση που θέλει να μας εξοντώσει.
Οι μεταφορές όπως ακριβώς το ρεύμα, το νερό, η υγεία και η παιδεία είναι δημόσια αγαθά. Όποιος επιχειρεί τη διάλυσή τους διαπράττει έγκλημα ενάντια σε ΟΛΗ την κοινωνία.
Οι πρώτοι που παραβιάζουν κάθε νόμο είναι οι κυβερνώντες που κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την οριστική αποτυχία των πολιτικών τους.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς που δίνουν έναν αγώνα δίκαιο και μαζικό.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης
Στηρίζουμε τις αποφάσεις των εργαζομένων για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
Καλούμε όλους τους μεγάλους κλάδους και τις ΔΕΚΟ να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων στις συγκοινωνίες.
Καλούμε τα τριτοβάθμια όργανα να σταματήσουν να είναι θεατές και να καλέσουν ΑΜΕΣΑ σε κινητοποιήσεις αλλιώς να παραιτηθούν
Η προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το συντονισμένο αγώνα όλων των κλάδων."
Σωματείο Εργαζόμενων ΠΕΨΑΕΕ (ΣΕΠΕΨΑΕΕ)
Σωματείο Εργαζόμενων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ)
Σωματείο Εργαζόμενων στο ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και καταδικάζει, όπως αναφέρει «την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση της επίταξης των απεργών από την Κυβέρνηση».
«Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική του αυταρχισμού, να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο μέτρο της επίταξης και να επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναζητώντας ικανοποιητικές λύσεις γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και η κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων μπορεί να πάρει γενικευμένες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους», αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΚ ΕΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
"Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους Συναδέλφους μας Εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για την προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.
Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η κυβέρνηση καταργεί χρησιμοποιώντας το μέτρο της επίταξης. Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εργαζομένων, κατακτημένο με αγώνες και θυσίες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα με πρόσχημα τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί στη κοινωνία να το αμφισβητεί. Άλλωστε τι ΑΠΕΡΓΙΑ μπορεί να είναι αυτή που δεν δημιουργεί προβλήματα και αν δεν δημιουργεί πως θα πιεστεί η κυβέρνηση;;;"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ(ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 
"Το πιο άγριο και στυγνό πρόσωπό της δείχνει η μαύρη τρικομματική συγκυβέρνηση που πριν από μερικές ώρες τόλμησε να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, καλώντας τους σε επιστράτευση και επιστρατεύοντας μαζί με τους απεργούς και τις αλήστου μνήμης χουντικές μεθόδους ποδηγέτησης του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος και της συνεχώς διογκούμενης αντίδρασης του Λαού μας, απέναντι στην «υπεύθυνη, αναπτυξιακή και σωτήρια για τη χώρα» διακυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα που συνοδεύεται από στρατιές ανέργων, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εργασιακό μεσαίωνα για του εναπομείναντες εργαζόμενους. Καλούμε κάθε Έλληνα να αναλογιστεί τι σημαίνει η κατάλυση του δικαιώματος στην απεργία και οι στρατοκρατικές μέθοδοι κατάπνιξης του λαϊκού αισθήματος.
Η εργατική τάξη οφείλει να σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων του Μετρό, αλλά και των εμπνευσμένων ηγετών του συνδικάτου τους. Απεργίες διαρκείας τώρα παντού."
Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Η κατάργηση των ΣΣΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και επιστροφής σε συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Η τρικομματική κυβέρνηση, αφού συμβιβάστηκε με την λογική Siemens στην πολιτική και την κοινωνία, ύστερα επιδόθηκε με πάθος στην κατάργηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και τώρα οι πολιτικές αυτές επιβάλλονται και στο «ΜΕΤΡΟ» για να επιτύχουν την εσωτερική υποτίμηση της ζωής των Ελλήνων.
Είναι οι πολιτικές των μνημονίων και των φορέων που τις στηρίζουν, τις εφαρμόζουν και εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων".

Η Iskra παραθέτει ολόκληρες τις ανακοινώσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ σχετικά με το θέμα της επιστράτευσης των απεργών στο ΜΕΤΡΟ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει ως εξής:

Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
"Η τρικομμματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό, που μόνο σκοτεινές εποχές θυμίζουν, και προχώρησε σήμερα σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλεί επίσης όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
Σημείωση:
Η Αυτόνομη Παρέμβαση αμέσως μετά την κήρυξη της επίταξης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
Να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
Προς: Πρόεδρο ΓΣΕΕ, Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ
24-1-2013
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"
Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ η οποία έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

"Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Μετρό και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.
Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική να προχωρήσουν αύριο στην κήρυξη 24ωρης απεργίας και σε κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να προγραμματίσουν άμεσα Παναττική κινητοποίηση ενάντια στην επίταξη. Τις Οργανώσεις της εργατικής τάξης, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία άμεσα και πολύμορφα, όχι μόνο να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την απόφαση για επίταξη, αλλά και να εκφράσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο Μετρό και όλων των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ «ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ»"
*Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1 στις 11 το πρωί στην Ομόνοια ενάντια στηνεπίταξη.

H Ιskra σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων παραθέτει την ανακοίνωση του Δικτύυ Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
"Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κορυφώνεται σήμερα με το πραξικοπηματικό μέτρο της επίταξης το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης. Μετά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα και τις απειλές για απολύσεις, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν τους απεργιακούς τους αγώνες στο Λεκανοπέδιο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά στην υλοποίηση των απειλών, ολισθαίνοντας σ' ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο με την εφαρμογή χουντικών νόμων.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας. Γι' αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι' αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Απέναντι λοιπόν στον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών, ώστε να καμφθούν οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς και να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν θα είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι.
Άμεση ανάκληση του μέτρου της επίταξης!
Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ !"
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει την σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και μέρος της ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΚΑ έχει ως εξής:
EKA: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ/ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/1
Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το EKA (ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ) αναγγέλει τηναυριανή 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ καθώς και την παναττική/ πανεργατική στάση εργασίας από τις12:00 μέχρι τις 16:00.
Το δελτίο τύπου ως έχει:
"Ο κος Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση διολισθαίνουν στον αντιδημοκρατικό δρόμο της επίταξης των μέσων και της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό, για νόμιμη Απεργία αφού τα Δικαστήρια για την σημερινή Απεργία των εργαζομένων στο Μετρό δεν έχουν κρίνει ότι είναι παράνομη ή καταχρηστική.
Αντί να επιλέξουν το διάλογο, επιβάλλουν πρακτικές στρατιωτικού τύπου.
Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ή σε χώρα – «μπανανία» περασμένων δεκαετιών;
Τον κο Χατζηδάκη και συνολικά την Κυβέρνηση εκτός από τις πολιτικές εξαθλίωσης που ασκούν σε βάρος των εργαζόμενων, θα τους συνοδεύει πλέον και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της Απεργίας, το οποίο η Πολιτεία πρέπει να σέβεται και να προστατεύει.
Ας σταματήσουν πλέον να σπιλώνουν τους Απεργιακούς Αγώνες μας, που είναι Αγώνες Αντίστασης στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ζωής μας.
Οι εργαζόμενοι και τα νόμιμα εκλεγμένα συνδικάτα μας δεν είμαστε συντεχνίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα ευνοούμενα επαγγέλματα τα οποία λειτουργούν με τους όρους της συντεχνίας και τα οποία προστατεύουν.
Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία και η κάθε επαγγελματική τάξη καλούμαστε με το υψηλό αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης να στηρίξουμε τον Αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες γενικότερα.
Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά θα πρωτοστατήσουν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.
Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π. πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή 25 Γενάρη 2013, 24ωρη Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, καθώς και Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, ως έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης του συνόλου των εργαζομένων της Αττικής, στον αγώνα των συναδέλφων μας.
ό Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.
ό Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Το Δ.Σ."

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΕΚΘ
Την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και «την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων» καταδικάζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Το ΕΚΘ με ανακοίνωση του, καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει τώρα το μέτρο της επίταξης και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που διεκδικούν τις ΣΣΕ και τους αγώνες τους», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top