O.SY. BUS DRIVERS Τα ΜΑΤ μπούκαραν στο αμαξοστάσιο του Μετρό... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τα ΜΑΤ μπούκαραν στο αμαξοστάσιο του Μετρό...

Τα ΜΑΤ μπούκαραν στο αμαξοστάσιο του Μετρό...

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 | 4:38 π.μ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων χωρίς όμως να προκληθεί κάποια ένταση. Με εντολή εισαγγελέα, όσοι πολίτες βρίσκονταν μέσα στον χώρο απομακρύνθηκαν, ενώ μέσα στις εγκαταστάσεις παραμένουν περίπου 100 εργαζόμενοι.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, με τους δρόμους περιμετρικά του αμαξοστασίου να έχουν αποκλειστεί από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ύψος του αμαξοστασίου είναι κλειστός.


(Το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια)

Θυροκόλληση φύλλων πορείας
Συνολικά έχουν εκδοθεί περίπου 2.500 φύλλα πορείας, τα οποία πρέπει να επιδοθούν στους απεργούς του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ, την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά τη σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, των απεργών για παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, καθώς οι απεργοί παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, οι δικαστικοί επιμελητές θυροκολλούσαν τα φύλλα πορείας στις οικίες τους, αφού δεν τους έβρισκαν.

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διαβίβασε στην κρατική ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό είχαν κριθεί παράνομες και παράλληλα απαγορεύτηκε και η συνέχιση τους. Βάση των αποφάσεων αυτών, οι αστυνομικές αρχές έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στο αυτόφωρο εργαζομένους του Μετρό που απεργούν και κατά συνέπεια παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κώστας Χατζηδάκης τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο», υπερασπιζόμενος την απόφαση για την επίταξη του χώρου, ενώ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ πως αποφάσισαν «να ακολουθήσουν τον δρόμο της τυφλής σύγκρουσης και ακόμη περισσότερο να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top