O.SY. BUS DRIVERS ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΛ.... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΛ....

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΛ....

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 | 10:21 μ.μ.

Προς δημοσιογράφους και λοιπούς "κύκλους" συνδικαλιστών: γιατι το ΣΕΛΜΑ επιμένει στους αγώνες του...
Για άλλη μια φορά το ΣΕΛΜΑ πρωτοπορώντας στον άνισο αυτό αγώνα που δίνει εναντίον του μνημονίου και των πρωτοφανών εξοντωτικών τακτικών της κυβέρνησης, έδωσε το στίγμα του και κατηγορείται από μερίδα του τύπου καθώς και από ‘’κύκλους’’ συνδικαλιστών ότι αυτό που κάνει γίνεται μάταια και για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία, δημοσιογράφοι και ακόμα χειρότερα συνάδελφοι, που πιστεύουν ότι το ΣΕΛΜΑ πολεμάει για συντεχνιακούς λόγους.

Ποια είναι η αλήθεια της κινητοποίησης μας;

Η αλήθεια είναι ωμή και φυσικά όπως κάθε τι ωμό δεν αρέσει σε πολλούς. Η αλήθεια είναι πως η ΑΜΕΛ μέχρι και την ένταξη της στο Δημόσιο τομέα το 2010 μετά την εισαγωγή της χώρας στο μνημόνιο αντιμετωπιζόταν σαν Ιδιωτική/Τραβεστί Εταιρεία.

Αυτό κυρίες και κύριοι σημαίνει πως όταν ο υπόλοιπος Δημόσιος Τομέας από το 1999 που υπήρχε η πρώτη μορφή Εταιρείας Λειτουργίας στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κάθε έτος λάμβανε 5-7% αυξήσεις ετησίως, και η ΓΣΕΕ στον ιδιωτικό τομέα έβγαζε αυξήσεις 4-5% ετησίως οι εργαζόμενοι στην ΑΜΕΛ ποτέ δεν πήραν αύξηση παραπάνω από 3% ετησίως με εξαίρεση μια χρονιά που πήραν 3,5%.

ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΔΗΜΟΣΙΟ/ΤΡΑΒΕΣΤΙ πολιτική αυξήσεων υπήρχε στην εταιρεία…

Επίσης στην ΑΜΕΛ η ωρίμανση των μισθών ετησίως ήταν 5% ανά τρία έτη και αλλά 5% ανά πέντε έτη τα οποία έμπαιναν στο μισθό ΜΟΝΟ όταν έκλεινε η τριετία ή πενταετία ενώ αντίστοιχα στο Δημόσιο Τομέα υπήρχε ωρίμανση 2,8% ανά έτος και στον ιδιωτικό τομέα 10% ανά τριετία με το κλείσιμο της κάθε τριετίας.

Τα συμπεράσματα λοιπόν για το τι ακριβώς υπερασπίζεται η ‘συντεχνία’ μας είναι δικά σας…

Αυτό που υπερασπιζόμαστε εμείς εδώ είναι ότι όπως λέει και ο σοφός λαός ‘και κερατάς και δαρμένος’ δεν πάει…

Δεν μπορεί επί 11 έτη να είσαι το απολειφάδι των ‘πάρε κόσμε’ και όταν έρθει η ώρα να δώσεις να σου ζητάνε να δώσεις τα ίδια με όλους τους άλλους, όταν εσύ δεν ήσουν ποτέ οι ‘άλλοι’, αλλά ούτε και οι άλλοι ήθελαν να πάμε μαζί τους αλλιώς θα το είχαν επιδιώξει πιο πρίν…

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μειώσεις στην εταιρεία μας να έχουν φτάσει ήδη στο 45% από το 2009 και θα πάει στο 50% με την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιρινής Αδείας.

Τι σημαίνει όμως 50%;

Το 50% είναι απόλυτο ποσοστό μείωσης και όχι απόλυτος αριθμός μισθού. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι εξαιτίας όλων των λόγων που προαναφέραμε ποτέ δεν καταφέραμε να έχουμε μισθούς της τάξεως 5.000-6.000 & 7.000 Ευρώ που ακούγονται σε άλλους τομείς ή φορείς, ο μισθός που είχαμε σαν εταιρεία μεσοσταθμικά ήταν μεικτά περίπου 2200€ ήτοι 1600-1700 καθαρά το 2009.

Αυτό κυρίες και σημαίνει πως με τις μειώσεις που μας έγιναν είμαστε πλέον στα 1520 μεικτά ήτοι 1150 καθαρά μέσα σε 3 χρόνια, 1150 που θα γίνουν 1000 με τις καταργήσεις των δώρων, αποτέλεσμα αυτών είναι όλοι οι οικογενειακοί προγραμματισμοί να πέφτουν έξω, δάνεια να διαμαρτύρονται, σπίτια να χάνονται, τα νοικοκυριά μας να καταστρέφονται και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ;

Επί των πλείστων η νεόκοπη κυβέρνηση του ΓΑΠ απέλυσε και 270 συναδέλφους γιατί τάχα ήταν κομματικές προσλήψεις, λες και το ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2004 δεν είχε προσλάβει 300 συναδέλφους που άξια βγάζουν το ψωμί τους όπως θα έπρεπε να το βγάζουν και οι 270 που δεν είναι πια μαζί μας και αγωνιζόμαστε να γυρίσουν.

Η δουλειά κύριοι δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι τα καμώματά σας που έχουν κάνει 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας άνεργους να διψάνε για το αίμα όσων ακόμα είμαστε τυχεροί και δουλεύουμε.

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ 3,4 και 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 2 & 2,5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ…

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.



ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΑΜΕ!!!



ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!





ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top