O.SY. BUS DRIVERS Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ δείχνουν το δρόμο... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ δείχνουν το δρόμο...

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ δείχνουν το δρόμο...

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 | 1:08 π.μ.


Στην κλιμάκωση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ), από την Πέμπτη 17/1. Είχε προηγηθεί κατάληψη στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, με αφορμή την επίθεση της διοίκησης σε πτυχές της Συλλογικής Σύμβασης που αφορoύν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων.

Παρά την δέσμευση ότι τελικά η συγκεκριμένη επίθεση στη Συλλογική Σύμβαση δεν θα εφαρμοστεί, η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, που φέρνει νέες περικοπές και καταργεί εκ νέου την ΣΣΕ, έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι απεργοί έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά επιθέσεις στο δίκαιο αγώνα τους. 

Η διοίκηση των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (ΣΤΑ.ΣΥ), προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, κάτι το οποίο έγινε το βράδυ της Δευτέρας 21/1. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει “μαϊμού” την απεργία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης. Από κοντά κι όλα τα παπαγαλάκια τύπου Θέμου Αναστασιάδη, που εξαπολύουν χίλια δυο βρόμικα επιχειρήματα για να συκοφαντήσουν τους απεργούς.

“Το επιβατικό κοινό θα ταλαιπωρηθεί, αλλά στο τέλος θα μας ευγνωμονεί γιατί θα ρίξουμε την κυβέρνηση” απαντούν χαρακτηριστικά οι απεργοί. “Έχουμε δύο συναδέλφους στο νοσοκομείο με εμφράγματα, το τελευταίο διήμερο, λόγω των εκφοβισμών και της πίεσης που δημιουργούν οι απειλές για επιστράτευση. Μάλιστα ο ένας χειρουργείται αυτή τη στιγμή. Έχουμε δίκιο. Δεν θα τους περάσει!” είπε στην Ε.Α, ο Σπύρος Ρεβύθης, μέλος του ΣΕΛΜΑ.

Επίθεση σε όλους 

Μάλιστα το σωματείο των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ, με ανακοίνωσή του, απαντάει στα περί συντεχνιακών αιτημάτων ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για μια επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “...πέρα από τη μεθόδευση των ΜΜΕ για τους λόγους και τις επιπτώσεις των απεργιών, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στη ΣΤΑ.ΣΥ. Το μείζον και κυρίαρχο θέμα είναι η κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλο το φάσμα της Αγοράς!” 

Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό τον ηρωικό αγώνα οι εργαζόμενοι του Μετρό δεν είναι μόνοι. 

Μαζί με το Μετρό, στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ. Η Αθήνα παρέλυσε την Πέμπτη 18/1 με την κοινή 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Εκατοντάδες απεργοί του Μετρό και συμπαραστάτες βρέθηκαν στην πύλη του αμαξοστασίου στα Σεπόλια το ξημέρωμα της Τρίτης 22/1, περιφρουρώντας την απεργία. Το σωματείο της ΕΘΕΛ από την πλευρά του, προκήρυξε ήδη στάση εργασίας την Πέμπτη 24/1, για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα συζητήσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top