O.SY. BUS DRIVERS Κλείνουν… το «παράθυρο» Χατζηδάκη για αύξηση τιμής των εισιτηρίων!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κλείνουν… το «παράθυρο» Χατζηδάκη για αύξηση τιμής των εισιτηρίων!!!

Κλείνουν… το «παράθυρο» Χατζηδάκη για αύξηση τιμής των εισιτηρίων!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 | 4:30 μ.μ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε κάνει λόγο για επανεξέταση το πρώτο εξάμηνο του 2013...Να διαψεύσει τις ερμηνείες που δόθηκαν στην ρητή - έγγραφη επισήμανση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη ότι «εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα επανεξετασθούν στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο», επιχείρησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, το οποίο με διευκρινιστική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «δεν προκύπτει ουδεμία αύξηση εισιτηρίων ή καρτών και παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο τον Φεβρουάριο όπου οι αυξήσεις απεφεύχθησαν και θα επανεξεταστούν από τον Οκτώβριο του 2013».

Στην έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ κ. Χρ. Δήμα αναφορικά με τα προβλήματα στις μετακινήσεις του προαστιακού σιδηροδρόμου στο δρομολόγιο Κιάτο/Αεροδρόμιο/Πειραιάς, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η επανεξέταση της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε αργότερα το υπουργείο Ανάπτυξης δεν προκύπτει ουδεμία αύξηση στα εισιτήρια. Όπως αναφέρεται, εξάλλου, «η ερώτηση του βουλευτή και η απάντηση του υπουργού αφορούσαν αναγκαίες δράσεις αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων μετακίνησης ανάμεσα στον ΟΑΣΑ και την Προαστιακός ΑΕ για το αστικό κομμάτι όπου και οι δύο εταιρίες είναι παρούσες». Ενώ προστίθεται ότι «το υπουργείο σε συνεργασία με τις διοικήσεις των εταιριών μελετά τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο συντονισμός».

Κατά τα λοιπά, το ΥΠΑΝ «εμμένει στην προσπάθειά του ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή και στην περαιτέρω εξυγίανση των συγκοινωνιακών εταιριών έτσι ώστε οι αυξήσεις τελικά να αποφευχθούν οριστικά», όπως επισημαίνεται.

Η απάντηση Χατζηδάκη

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top