O.SY. BUS DRIVERS Απολύσεις στο Δημόσιο από το 2014... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Απολύσεις στο Δημόσιο από το 2014...

Απολύσεις στο Δημόσιο από το 2014...

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 | 2:38 μ.μ.


Απολύσεις από το Δημόσιο και μάλιστα με ονοματεπώνυμο, αλλά από το 2014, καθώς ακόμη και από την δεξαμενή επίορκων και ακατάλληλων, είναι εξαιρετικά δύσκολο φέτος να υποδειχθεί μαζικά η πόρτα της εξόδου, προβλέπει το Σχέδιο Διαχείρισης του Προσωπικού στο Δημόσιο που παρουσίασε την Παρασκευή η ελληνική πλευρά στην τρόικα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αισιοδοξούν, ότι αυτό το σχέδιο, θα αντικρούσει την πίεση των δανειστών να τους δοθούν άμεσα ονόματα υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και θα πάρει το πράσινο φως της δανειστών.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το θέμα γύρω από την μείωση προσωπικού στο Δημόσιο, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην διαπραγμάτευση», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως βασική αρχή την ολοκλήρωση, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, της κατάρτισης των καινούριων οργανογραμμάτων σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και της έγκρισης νέων σχεδίων στελέχωσης τους, ώστε να προκύψει ο αριθμός των θέσεων δημοσίων υπαλλήλων που καταργούνται’ αριθμός που θα μεγαλώσει από το επόμενο κύμα κατάργησης ή συγχώνευσης φορέων, που προετοιμάζεται εντατικά. Επίσης τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει και σαφής ένδειξη για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν, εγκαταλείποντας τα πόστα τους. Οι κενές θέσεις από όλες αυτές τις διαδικασίες, θα πρέπει να καλυφθούν με μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες ή από όσους ήδη βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για να προκύψει ο αριθμός των υπαλλήλων που περισσεύουν, ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Βάσει όλων αυτών, η Κυβέρνηση εκτιμά, ότι, καθώς θα εξελίσσεται διαρκώς η διαδικασία, από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα θα μπορεί να δίνει κάθε μήνα στην τρόικα τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται, αλλά το νωρίτερο τον Ιανουάριο του 2014 θα είναι έτοιμη να δώσει στους δανειστές λίστα με συγκεκριμένα ονόματα υπαλλήλων που θα απολυθούν στο τέλος Μαρτίου, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο, για όσους περισσεύουν και δεν βγήκαν ποτέ από την ετήσια διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Αντώνη Μανιτάκη, που η Κυβέρνηση παρέδωσε στην τρόικα, εφόσον δεν απορροφηθούν αλλού, ήδη στον αέρα, λόγω κατάργησης θέσεων στα νέα οργανογράμματα, που σημειωτέον ακόμη δεν έχουν συνταχθεί για όλα τα υπουργεία, είναι 2.000 από τους 60.000 εργαζόμενους σε αυτά. Η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να δώσει δυναμικό δείγμα προθέσεων, απολύοντας φέτος μαζικά προσωπικό από την δεξαμενή των κατ΄ άλλους 7.000 και κατ΄ άλλους 11.000 «ακατάλληλων», προσληφθέντων με πλαστά δικαιολογητικά και κυρίως επίορκων υπαλλήλων, διαδικασία που όμως κολλάει στην δυσλειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, όπου εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις, δίχως την οριστική απόφαση επί των οποίων, δεν μπορεί να δρομολογηθεί απόλυση και κυρίως να παρασχεθεί στην τρόικα, η βεβαιότητα που ζητά, ότι αν φύγουν σήμερα, χωρίς τελεσιδικία, τέτοιοι υπάλληλοι, δεν θα επιστρέψουν μέσω της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν θα έχει άλλη συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Αντώνη Μανιτάκη, καθώς σε αυτήν την φάση, η διαπραγμάτευση για την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών και όπου χρειάζεται από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top