O.SY. BUS DRIVERS Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια!!!

Αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια!!!

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 | 1:09 μ.μ.


Σύμφωνα με την ίδια γνωμοδότηση, δικαίωμα σε σύνταξη έχουν και οι απολυθέντες επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κρίνοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις συντάξεις στο Δημόσιο, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με εισηγητή τον σύμβουλο Αντώνη Κατσαρόλη έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη που προβλέπει την αναδρομική μείωση των συντάξεων όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια (δικαστές, στρατιωτικοί κ.ά). 

Όπως αναφέρουν θίγεται «το νομίμως αναγνωρισμένο περιουσιακής φύσεως δικαίωμα των εν λόγω συνταξιούχων του Δημοσίου για μη μείωση των συντάξεών τους για το χρονικό σημείο πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έως την 1.8.2012, χωρίς περαιτέρω να προκύπτει ότι η εν λόγω αναδρομική μείωση υπαγορεύθηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος».

Παράλληλα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι είναι εκτός νομοθετικού πλαισίου και η διάταξη που προβλέπει την μη προκαταβολή σύνταξης στην περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μονίμων ή ισόβιων υπαλλήλων. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι δικαστές, οι επίμαχοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως του λόγου αποχώρησης τους από την υπηρεσία, δικαιούνται συντάξεως.


ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top