O.SY. BUS DRIVERS ΣΤΑΣΥ: Επιτέλους τηλεματική για την Γραμμή 1, απόντες οι νέοι χάρτες ... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΣΤΑΣΥ: Επιτέλους τηλεματική για την Γραμμή 1, απόντες οι νέοι χάρτες ...

ΣΤΑΣΥ: Επιτέλους τηλεματική για την Γραμμή 1, απόντες οι νέοι χάρτες ...

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 30 Απριλίου 2013 | 9:54 μ.μ.

Η ΣΤΑΣΥ, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη λειτουργίας για Μετρό και Τραμ δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της. Κάτι η μείωση προσωπικού κάτι η κρίση δημιουργούν μικρές άσχημες εντυπώσεις στον χρήστη και επιβάτη των μέσων. Από την άλλη τα καλά νέα είναι πως επιτέλους λειτούργησε η τηλεματική στην Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) αλλά είδαμε και τους νέους συρμούς να «βολτάρουν» στις γραμμές.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ
Καιρός ήταν να λειτουργήσει η τηλεματική και στην Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) του Μετρό. Αν και οι ηλεκτρονικοί πίνακες είχαν μπει εδώ και 2 χρόνια τα μηχανήματα παρέμεναν κλειστά. Τελικά πριν από λίγο καιρό οι πίνακες άναψαν και έτσι άλλη μία χρήσιμη υπηρεσία για τον επιβάτη είναι γεγονός και στην αρχαιότερη γραμμή του Μετρό της Αθήνας.

Μάλιστα αξίζει να πούμε πως και τεχνολογικά και εμφανισιακά οι πίνακες τηλεματικής της Γραμμής 1 υπερτερούν φανερά από εκείνες στις Γραμμές 2 και 3. Τώρα οι επιβάτες με μία απλή ματιά στους πίνακες που υπάρχουν στις αποβάθρες μπορούν να ενημερωθούν για τον χρόνο αναμονής των 2 επόμενων συρμών καθώς και για τον τερματικό σταθμό διευκολύνοντας στον υπολογισμό του ταξιδιού τους, ειδικά αν γίνεται συνδυαστικά με άλλο μέσο.

ΧΑΡΤΕΣ
Εδώ πρέπει να πούμε πως δυστυχώς η ΣΤΑΣΥ μένει ..μετεξεταστέα. Η κατάσταση με τους χάρτες τόσο στους συρμούς όσο και στους σταθμούς είναι αποκαρδιωτική. Μέσα στους συρμούς οι αυτοκόλλητοι χάρτες πάνω από τις πόρτες δεν έχουν αλλάξει σε όλο τον στόλο με αποτέλεσμα σε κάποιους να βλέπεις τους νέους σταθμούς και σε άλλους όχι δημιουργώντας μικρά προβλήματα ειδικά σε εκείνους που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το μέσο.

Οι χάρτες στους σταθμούς επίσης δεν έχουν αλλάξει και δεν δείχνουν τους νέους σταθμούς της γραμμής 2. Στον σταθμό Ομόνοια πάντως οι χάρτες είχαν διορθωθεί με ..μαρκαδόρο και υπήρχαν οι σταθμοί με αυτοκόλλητα χαρτάκια ως προσωρινό μέτρο μέχρι να έρθουν οι ανανεωμένοι χάρτες που θα περιέχουν όλους τους νέους σταθμούς τόσο προς Περιστέρι που άνοιξαν, όσο και εκείνους που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα στις επεκτάσεις προς Ελληνικό και Χαϊδάρι.

ΝΕΟΙ ΣΥΡΜΟΙ
Τις τελευταίες μέρες πάντως έκαναν την εμφάνιση τους και οι νέοι συρμοί (Γ` γενιάς), εντυπωσιακοί, με άσπρο χρώμα και πράσινο σειρίτιο στο κέντρο περίπου. Οι συρμοί δεν έκαναν στάσεις στους σταθμούς και φυσικά δεν είχαν επιβάτες καθώς πραγματοποιούνται δοκιμαστικά δρομολόγια για την εξασφάλιση της ασφάλειας και των τεχνικών δυνατοτήτων των νέων υπεραυτόματων συρμών.

ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top