O.SY. BUS DRIVERS ΟΑΣΑ: «Έτοιμη» η τηλεματική - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΑΣΑ: «Έτοιμη» η τηλεματική

ΟΑΣΑ: «Έτοιμη» η τηλεματική

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 | 10:48 μ.μ.


Οι τελικές δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό του ΟΑΣΑ που αφορά στο σύστημα τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ υποβλήθηκαν και το πρόγραμμα προωθείται πλέον στην τελική του φάση.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προχωρά άμεσα η τεχνική αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών για τον διαγωνισμό του ΟΑΣΑ Α.Ε. που αφορά στο σύστημα τηλεματικών των λεωφορείων και τρόλεϊ «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός του Απριλίου, θα ανοίξουν και οι οικονομικές προσφορές προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.
Παράλληλα, μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το αυτόματο σύστημα κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) που θα επιτρέπει την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών για την τιμολόγηση των υπηρεσιών και τη συλλογή του κομίστρου.
Στο πλαίσιο του έργου για την τηλεματική στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει του μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του.
Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται για τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.
Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία κέντρου ελέγχου που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών και θα προβαίνει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.
Οι τελικές δεσμευτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί και εξετάζονται είναι από τις εταιρείες:
-Intrasoft International- Intrakat
-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – UNI Systems.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top