O.SY. BUS DRIVERS Η εγκυµοσύνη και η µητρότητα εμπόδιο στην επαγγελµατική ανέλιξη των γυναικών!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η εγκυµοσύνη και η µητρότητα εμπόδιο στην επαγγελµατική ανέλιξη των γυναικών!!!

Η εγκυµοσύνη και η µητρότητα εμπόδιο στην επαγγελµατική ανέλιξη των γυναικών!!!

Written By OsyBusDrivers on Κυριακή 21 Απριλίου 2013 | 12:43 π.μ.


Διαπιστώσεις της  Συνηγόρου του Πολίτη

Στα µέλη της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου παρουσίασε η Συνήγορος του Πολίτη, κυρία Καλλιόπη Σπανού την σχετική Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2012, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής την 19η Απριλίου.
Η Συνήγορος του Πολίτη αναφέρθηκε στις υποθέσεις που διερεύνησε η Αρχή στο πεδίο της ίσης µεταχείρισης µεταξύ ανδρών και γυναικών κατά το 2012, οι οποίες σε µεγάλο βαθµό αντανακλούν την ένταση των προβληµάτων που έχει επιφέρει η οικονοµική κρίση στις εργασιακές σχέσεις. Οι επιπτώσεις της κρίσης έχουν επηρεάσει εµφανώς όλους τους εργαζοµένους, ωστόσο παρατηρείται διαφοροποίηση σε βάρος των γυναικών και µάλιστα σε φάσεις που συνδέονται µε την εγκυµοσύνη και τη µητρότητα.
Ειδικότερα, η εγκυµοσύνη και η µητρότητα εξακολουθούν να έχουν αρνητικά επακόλουθα στην απασχόληση αλλά και την επαγγελµατική ανέλιξη των γυναικών και στην ανάληψη εκ µέρους τους θέσεων ευθύνης. Επίσης, σηµαντικές είναι οι υποθέσεις διάκρισης, που παρουσιάζουν δυσκολία απόδειξης, όπως τα θέµατα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.
Η Συνήγορος επισήµανε ότι για την αποτελεσµατική προστασία της ίσης µεταχείρισης των φύλων στην πράξη απαιτείται συντονισµός και συνεργασία τόσο των συναρµόδιων Υπουργείων σε κανονιστικό επίπεδο, όσο και των ελεγκτικών µηχανισµών στους οποίους απευθύνεται η Αρχή, όπως το Σώµα ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος αλλά και το Σώµα Επιθεωρητών Εργασίας. Επιπλέον, η κα Σπανού αναφέρθηκε στην ανάγκη η πολιτεία να επιλύσει λειτουργικά προβλήµατα που διασφαλίζουν την αρµοδιότητα του Συνηγόρου για επιτόπιους ελέγχους και συνεργασίες µε τους αρµόδιους φορείς σε όλη τη χώρα.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top