Τη Δευτέρα κατά την συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πρώτο κύμα της κινητικότητας που αφορά 12.500 εργαζόμενους και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν έτοιμη τη λίστα και απομένει να οριστικοποιηθεί. Στην κινητικότητα εντάσσονται σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί φύλακες, υπάλληλοι του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι που εργάζονται σχεδόν σε όλα τα υπουργεία.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο.
Από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο μια μικρή μειοψηφία θα οδηγηθεί τελικά σε έξοδο από το Δημόσιο, σημείωσε. Σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση είναι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να απορροφηθούν στο σύνολό τους το συντομότερο από άλλες υπηρεσίες.
Αναφερόμενος στις προσλήψεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ήδη από φέτος θα γίνει ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη. Επιπλέον θα γίνουν άλλες 15.000 προσλήψεις για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων τη διετία 2013-2014.
Παράλληλα ξεκίνησαν και οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και του προεδρείου της ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση των δομών των δήμων η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
«Είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, ανάμεσα σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που έχουν πιθανόν ελλείψεις, αλλά και μεταξύ δήμων που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους που έχουν πιθανόν ελλείψεις. Σε αυτό η ΚΕΔΕ είναι σύμφωνη. Οι συναντήσεις μας και η συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα είναι συνεχείς» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.
Συνάντηση Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του Κ. Αρβανιτόπουλου και του προεδρείου της ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση.
«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Άρχισαν οι μετακινήσεις στην υγεία
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους.
Παράλληλα αρχίζει και η διαδικασία για τη μεταφορά των ασθενών από τα οκτώ νοσοκομεία σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα εν λόγω νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.
Από σήμερα, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.