O.SY. BUS DRIVERS Ανεξίτηλο μελάνι στην επικύρωση και άνεργοι στον ΟΑΣΑ για ελεγκτές... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανεξίτηλο μελάνι στην επικύρωση και άνεργοι στον ΟΑΣΑ για ελεγκτές...

Ανεξίτηλο μελάνι στην επικύρωση και άνεργοι στον ΟΑΣΑ για ελεγκτές...

Written By OsyBusDrivers on Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 | 11:49 π.μ.

Σαφάρι κατά της λαθρεπιβίβασης και ενίσχυση των κινήτρων των συχνών χρηστών. Σε αυτό το δίπτυχο θα κινηθεί η πολιτική του νέου υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες, που προβλέπει μέχρι και ανεξίτηλο μελάνι για τα επικυρωτικά μηχανήματα.
Επιδίωξη αποτελεί η αύξηση των εσόδων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην τεθούν σε ισχύ, από τον προσεχή Οκτώβριο, οι αυξήσεις 25% των εισιτηρίων, όπως ορίζει το Μνημόνιο. Αλλωστε, τυχόν αύξηση του ενιαίου εισιτηρίου στο 1,75 ευρώ (σήμερα είναι 1,40 ευρώ) θα σηματοδοτήσει έξαρση της λαθρεπιβίβασης και μείωση εσόδων, όπως παραδέχονται υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η λαθρεπιβίβαση συνεπάγεται διαφυγόντα έσοδα 22-37,5 εκατ. ετησίως για τον ΟΑΣΑ και τον Προαστιακό Αθηνών.
Ετσι, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα τονωθούν τα μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης και συγκεκριμένα θα προωθηθούν τα ακόλουθα:
* Συνεργασία με διωκτικές και δικαστικές αρχές για την πάταξη του φαινομένου των πλαστών και παραποιημένων εισιτηρίων.
* Χρήση ανεξίτηλης μελάνης στα επικυρωτικά μηχανήματα.
* Βελτιστοποίηση του συστήματος των ελεγκτών, αύξηση του αριθμού και εκπαίδευσή τους.
* Συμμετοχή στην υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, για την απασχόληση ανέργων στο έργο του ελέγχου εισιτηρίων.
* Σταδιακή επέκταση των γραμμών όπου ισχύει το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα.
* Επέκταση του αριθμού αποκλειστικών λωρίδων λεωφορείων.
Επίσης, ως επιβράβευση των συχνών χρηστών των μέσων μεταφοράς, με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα προβλέπεται:
α) η πώληση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του συστήματος αστικών συγκοινωνιών,
β) η επέκταση της δωρεάν παροχής ενός εισιτηρίου, με την μορφή έκπτωσης, στην περίπτωση αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων για αόριστο χρονικό διάστημα,
γ) η κατάργηση του ειδικού εισιτηρίου 1,60 (μειωμένο 0,80) για το τμήμα της Γραμμής Βάρκιζα - Σαρωνίδα και η αντικατάστασή του με ενιαίο εισιτήριο 90 λεπτών, με τιμή 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70),
δ) αναζήτηση τρόπων, πιθανότατα μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να επιδοτηθούν ειδικές κατηγορίες επιβατών, όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.
Ηδη με το σύνθημα «αγόρασε και επικύρωσε το εισιτήριό σου, μην "ακυρώνεις" τις μετακινήσεις σου», από κοινού το υπουργείο Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και οι εταιρείες Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) και Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) ενημερώνουν τους επιβάτες για τη σωστή χρήση του κομίστρου (εισιτήρια, κάρτες) και τους καλούν να αναλογιστούν τις συνέπειες της λαθρεπιβίβασης.
Η καμπάνια τονίζει τα οφέλη που απολαμβάνουν οι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών στην καθημερινότητά τους (οικονομία, ασφάλεια, ταχύτητα) και ενημερώνει για τα διάφορα είδη κομίστρου και τα παρεχόμενα εκπτωτικά πακέτα.
Η ενημερωτική καμπάνια εκτείνεται κυρίως σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικός, Μετρό, Τραμ), καθώς αυτό διαθέτει πληθώρα διαθέσιμων διαφημιστικών μέσων, όπως επίσης και στα λεωφορεία.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top