O.SY. BUS DRIVERS Χαμηλότεροι μισθοί, λιγότερα δρομολόγια... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χαμηλότεροι μισθοί, λιγότερα δρομολόγια...

Χαμηλότεροι μισθοί, λιγότερα δρομολόγια...

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 | 5:17 μ.μ.

Του ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Κατά 50 εκατ. ευρώ αναμένεται η βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος του ομίλου ΟΑΣΑ το 2013, έναντι του 2012. Την πρόβλεψh αυτή έκανε, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, αποκλείοντας παράλληλα οριζόντιες αυξήσεις στα εισιτήρια, τόσο το 2013 όσο και το 2014.
Αρκετές λεωφορειακές γραμμές καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν και αυξήθηκε ο χρόνος αναμονής των επιβατών στις στάσειςΟ κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΑΣΑ θα φθάσει, έως το τέλος του έτους, στα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατ. προέρχονται από τη ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) και 30 εκατ. ευρώ από την ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ).

Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, λόγω της μείωσης των δαπανών μισθοδοσίας και της συρρίκνωσης του συγκοινωνιακού έργου, κυρίως στην ΟΣΥ, αποτελεί το διαπραγματευτικό όπλο του υπουργείου Μεταφορών απέναντι στις επιταγές της τρόικας για αύξηση 25% των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα, «το υπουργείο διαθέτει αρκετά στοιχεία, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, που δείχνουν ότι η εξοικονόμηση που ζητούν οι δανειστές μπορεί να επιτευχθεί μέσω νοικοκυρέματος και όχι αυξήσεων κομίστρου».

Ταλαιπωρία

Στο σημείο αυτό ο κ. Σταθόπουλος υποστήριξε ότι αποτράπηκε η αύξηση των εισιτηρίων για τη διετία 2013-14.

Ωστόσο το «οικονομικό νοικοκύρεμα» είναι ευρέως αποδεκτό ότι προέρχεται από τη δραματική πτώση των δαπανών μισθοδοσίας και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Ενδεικτικό είναι ότι σε λεωφορεία και τρόλεϊ το έργο μειώθηκε 25% σε σχέση με το 2011. Μονάχα το 2011 η μείωση δρομολογίων έφτασε το 16% και το 2012 το 9%. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές γραμμές καταργήθηκαν ή και συγχωνεύτηκαν, αλλά και ότι αυξήθηκε ο χρόνος αναμονής των επιβατών στις στάσεις.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών αναγνώρισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία συνδέεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για 2.000 απομακρύνσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να αφορά τις αστικές συγκοινωνίες.

Την όλη συζήτηση παρακολουθούν με αγωνία οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, εκπρόσωποι των οποίων κάνουν λόγο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απομάκρυνσης 5% του προσωπικού.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top