O.SY. BUS DRIVERS Με συνέντευξη και χωρίς μοριοδότηση η επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Με συνέντευξη και χωρίς μοριοδότηση η επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο...

Με συνέντευξη και χωρίς μοριοδότηση η επιλογή διευθυντών στο Δημόσιο...

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 | 9:06 μ.μ.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ. ΞΕΡΕΙΣ; ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΘΕΕ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. . . . . .

Ριζικές ανατροπές στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί από το Α' Θερινό Τμήμα.
Με το νέο σύστημα εισάγονται αξιοκρατικά κριτήρια για την ανάληψη θέσης ευθύνης ενώ παράλληλα μπαίνει τέλος στη λογική της αρχαιότητας, αλλά και της κομματικής επιλογής. Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης, με τον εντοπισμό των ειδικών δεξιοτήτων που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

Βασικό στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί η κατάργηση της μοριοδότησης των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) που αποτελούσε το κύριο, αν όχι αποκλειστικό, κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων και η ενεργοποίηση γραπτών εξετάσεων και δομημένων συνεντεύξεων.

Για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη ως κύριο εργαλείο αξιολόγησης των υποψηφίων, με την οποία μπορούν να αξιολογηθούν τα «δυναμικά» χαρακτηριστικά υποψηφίων προϊσταμένων. Η συνέντευξη θα είναι «δομημένη», δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και επιπλέον θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ.

Για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ακολουθήσει νέα μελέτη για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε συνεργασία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top