O.SY. BUS DRIVERS Οι άνεργοι διεκδικούν δωρεάν μετακινήσεις!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι άνεργοι διεκδικούν δωρεάν μετακινήσεις!!!

Οι άνεργοι διεκδικούν δωρεάν μετακινήσεις!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 | 8:33 μ.μ.

Της Αφροδίτης Τζιαντζής
Τους εμπαίζει η κυβέρνηση - Αναρμόδιος δηλώνει και ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου.
Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός για τους ανέργους, που τους τελευταίους μήνες συντονίζουν τις δράσεις τους με αιχμή τις ελεύθερες μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δυναμισμό και μαζικότητα, σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις, είχε η χθεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία καλούσαν συλλογικότητες ανέργων, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις γειτονιών από όλη την Αττική. «Η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να ισοδυναμεί με κάρτα απεριορίστων διαδρομών», ήταν το κοινό αίτημα σχημάτων που πλαισίωναν τη χθεσινή δράση, ενώ σχήματα όπως οι «Ανεργοι-ες στις γειτονιές της Αθήνας» έθεταν παράλληλα το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις για εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές και καμιά ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Στο πλευρό των ανέργων βρέθηκαν η Λία Φράγκου από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Σταύρος Μανίκας από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ενώ είχε ζητηθεί εγκαίρως συνάντηση με τον υπουργό Γ. Βρούτση, τους παρέπεμψαν στον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου, που κι αυτός με τη σειρά του ανέβαλε τη συνάντηση για τις 15.00. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου ενώθηκαν με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Τελικά ο υφυπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία στις 16.00, μόνο και μόνο για να δηλώσει αναρμόδιος. Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις μήνες που οι άνεργοι γίνονται μπαλάκι μεταξύ υπουργείων. Αναρμόδιος είχε δηλώσει ο γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος σε αντίστοιχη κινητοποίηση τον Απρίλιο. Ο γ.γ. είχε εκφράσει την άποψη ότι οι δωρεάν μετακινήσεις είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, παραπέμποντάς τους στο υπουργείο Εργασίας, για να απελευθερωθούν τα σχετικά κονδύλια μέσω ΟΑΕΔ.
Οπως φάνηκε, ούτε το υπουργείο Εργασίας διαθέτει την περίφημη πολιτική βούληση, αντιμετωπίζοντας άλλη μία φορά τους ανέργους με αοριστίες και δικαιολογίες. Μοναδική εξέλιξη είναι ότι ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ψήφισμά τους στον υπουργό και να κλείσει ραντεβού με τα δύο συναρμόδια υπουργεία -Μεταφορών και Εργασίας- ώστε να υπάρχει μια οριστική απάντηση.

«Τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε», επιμένουν οι άνεργοι, καλώντας σε κοινούς αγώνες εργατικά σωματεία και φορείς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα όρια μεταξύ ανεργίας και εργασίας είναι πιο ρευστά από ποτέ.

ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top