O.SY. BUS DRIVERS Από πέρσι δρουν οι... μαϊμούδες ελεγκτές στα μέσα μεταφοράς - Μας το θύμισε ο Αποστόλης Κασιμέρης... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Από πέρσι δρουν οι... μαϊμούδες ελεγκτές στα μέσα μεταφοράς - Μας το θύμισε ο Αποστόλης Κασιμέρης...

Από πέρσι δρουν οι... μαϊμούδες ελεγκτές στα μέσα μεταφοράς - Μας το θύμισε ο Αποστόλης Κασιμέρης...

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 | 10:47 μ.μ.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
Πριν από ενάμιση χρόνο, ένα τυχαίο περιστατικό, έπειτα από έλεγχο που σημειώθηκε σε λεωφορείο, αποκαλύφθηκε από την «Ε» η παρουσία ελεγκτών-μαϊμού στα μέσα μεταφοράς.

Μας το θύμισε ο Αποστόλης Κασιμέρης (μέλος δ.σ. συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ), ο οποίος το είχε καταγγείλει γνωστοποιώντας στους επιβάτες ότι κυκλοφορούν ελεγκτές οι οποίοι εμφανίζουν «περίεργες» συμπεριφορές και είναι ιδιαίτερα πιεστικοί ως προς την είσπραξη των προστίμων. Τότε, ζητούσε από τη διοίκηση του Οργανισμού να πάρει μέτρα προστασίας των επιβατών.

«Οι εθελοντές ελεγκτές λαμβάνουν πέρα από το μισθό τους ως οδηγοί στην ΟΣΥ και μπόνους για κάθε πρόστιμο που κόβουν», επενέλαβε σε εκείνη τη συνάντησή μας ο Απ. Κασιμέρης, εντοπίζοντας το κίνητρο, που σε χαλεπούς καιρούς μεταφράζεται σε χρυσάφι καθώς και σε ληστεία των ανυποψίαστων επιβατών.

«Η διοίκηση Οικονόμου καλείται να θερίσει ό,τι έσπειρε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», προσθέτοντας ότι «είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό πού οδηγεί η σύνδεση του ελέγχου με "μπόνους" για τους ελεγκτές. Ο κ. Οικονόμου αντί να περιορίσει και να σταματήσει ένα θεσμό που δημιουργεί "κεφαλοκυνηγούς" και διαφθορά, ενθάρρυνε τους "εθελοντές" ελεγκτές». Τονίζουν, μάλιστα, ότι πέρασε το μπόνους που λαμβάνουν ανά πρόστιμο στην υποτιθέμενη ΣΣΕ του κλάδου, ενώ πρόσφατα «επιμόρφωσε» 200 εθελοντές ελεγκτές με τη συνδρομή και τις γνώσεις βαθμοφόρων από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε μία προσπάθεια να εντείνει την καταστολή των «λαθρεπιβατών», στα μέσα μεταφοράς, όπως αποκαλεί τους μη έχοντες.

Μετά τις συλλήψεις των δύο επίορκων υπαλλήλων, μιλήσαμε και πάλι με τον εκπρόσωπο της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», σχετικά με τη δράση ατόμων που φέρονται ύποπτα στη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου εισιτηρίων. Διευκρινίζει ότι το είχε καταγγείλει στη διοίκηση χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση: «Επρεπε να σημειωθεί το γεγονός εναντίον της 25χρονης, να ακολουθήσουν συλλήψεις, για να αποκαλυφθούν και οι ευθύνες της διοίκησης, που με τη χορηγία μπόνους μετέτρεψε τους εργαζομένους σε μηχανισμούς καταστολής».

Εξηγεί ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν για έλεγχο εισπράττουν οι ίδιοι το 50% των κλήσεων που κόβουν, το οποίο μάλιστα νομιμοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο (ως προσθήκη) στη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ, οι άνθρωποι που δεν βγάζουν εισιτήριο είναι άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, χαμηλά αμειβόμενοι: «Επί της ουσίας πρόκειται για πολιτική απόφαση. Διακόπτεται η επιδότηση του εισιτηρίου, ο Οργανισμός παύει να λειτουργεί ως κοινωφελής και, αντιθέτως, λειτουργεί πλέον ως εισπρακτικός μηχανισμός, που συντηρείται από τα δικά του έσοδα. Αυτό έγινε εμφανές και από την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια και τις κάρτες», υποστηρίζει και ενημερώνει τους επιβάτες ότι έχουν το δικαίωμα να μην πληρώσουν το πρόστιμο επί τόπου και να υποβάλουν ένσταση στα γραφεία του Οργανισμού, ειδικά άν είναι φοιτητές, άνεργοι κ.ά.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top