O.SY. BUS DRIVERS Να τελειωνουμε με τους ψευτες!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Να τελειωνουμε με τους ψευτες!!!

Να τελειωνουμε με τους ψευτες!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 | 3:43 μ.μ.


Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει εις βάρος μας τις μεγαλύτερες επιθέσεις , υλοποιώντας τις εντολές της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και των τραπεζιτών. Επιθέσεις που έφεραν τόσο εμάς στο στενό εργασιακό περιβάλλον όσο και το μεγαλύτερο μέρος του λαού κάτω από τα όρια της φτώχειας , στα όρια της εξαθλίωσης .



Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτά που μας έκλεψαν- κυριολεκτικά- οι κυβερνητικές επιλογές που τις στήριξαν οι εργοδοτικές κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και όχι μόνο όπως θα δούμε παρακάτω.
Χάσαμε λοιπόν σε οικονομικό επίπεδο:
  • Το δώρο Χριστουγέννων , Πάσχα και το επίδομα άδειας δηλαδή δύο (2) μισθούς.
  • Το 30% περίπου του βασικού μας μισθού σε σχέση με το 2009
  • Το επίδομα  εισπράκτορα  , το παραλαβής παράδοσης ,το επίδομα γάμου , το επίδομα αρθρωτού ,το επίδομα αυξημένης ευθύνης. Αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό αυτά εκφράζονται σε 450 ευρώ περίπου τον μήνα.
  • Μας μείωσαν το επίδομα παιδιών πχ ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά έπαιρνε 350 μέσο όρο το μήνα και σήμερα παίρνει μόλις 70 ευρώ.
  • Μας μετέτρεψαν την προκαταβολή σε δάνειο που θα το παρακρατούν από φέτος.
  • Χάσαμε την πληρωμή βάση προϋπηρεσίας και ειδικότητας και πληρωνόμαστε βάση γραμματικών γνώσεων.
  • Υπαγωγή στο Ενιαίο μισθολόγιο και στην Ενιαία αρχή πληρωμών.
Ας δούμε τι χάσαμε επίσης μέσα από την φορολόγηση :
  • Χάσαμε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ
  • Χάσαμε τα αφορολόγητα τεκμήρια διαβίωσης ( φροντιστήρια παιδιών , δαπάνες υγείας , τόκοι στεγαστικών δανείων κλπ)
  • Μας επιβλήθηκε ο φόρος αλληλεγγύης ο οποίος ξεπερνάει τα 200 ευρώ ετησίως.
  • Μας επιβλήθηκε το χαράτσι και ο ΕΝΦΙΑ
Σε εργασιακό επίπεδο οι συνθήκες , που ήταν δύσκολες , έγιναν ανυπόφορες.
  • Η άνιση μεταχείριση και το βόλεμα των εκλεκτών των παρατάξεων δίνει και παίρνει.
  • Τα δεδουλευμένα ρεπό καταργήθηκαν στην ουσία και την θέση τους πήραν τα μεταφερόμενα.
  • Τα λεωφορεία σαπίζουν χωρίς ανταλλακτικά στις γωνιές των αμαξοστασίων
  • Από 1900 που κυκλοφορούσαν το 2009 σήμερα βγαίνουν κάτω από 1100.
  • Οι συνθήκες στο δρόμο έγιναν ανυπόφορες και οι οδηγοί λειτουργούν και παράγουν συγκοινωνιακό έργο ΜΟΝΟ χάρη στο φιλότιμο τους και στην μεγάλη αίσθηση ευθύνης που έχουν.
  • Η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική.
  • Τα απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών και επιβατών όπως λάστιχα , καθίσματα κλπ καλύπτονται με αμφιβόλου ποιότητας και περιέργως μεγάλης αξίας υλικά.
Αυτά και αρκετά ακόμα όπως η φορολόγηση των παροχών όπως λογοθεραπείες κλπ (έχουν έρθει οι ανάλογες εγκύκλιοι) τσάκισαν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης μας.
Όλα αυτά το ενδοτικό προεδρείο ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ – Πανεργατικής τα «διαπραγματεύτηκε» με το υπουργείο και ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας μνημονιακός νόμος , ούτε μια τροπολογία , ούτε μια απόφαση που να μην έχει εφαρμοστεί στον κλάδο μας. ΟΥΤΕ ΜΙΑ!!!!! σε αντίθεση με άλλους χώρους αντίστοιχους με την ΟΣΥ.
Η ΕΑΣ από την πρώτη στιγμή των μνημονίων , προσπάθησε με κάθε τρόπο να ενημερώσει , προειδοποιήσει και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση αλλά και στην εξαφάνιση μας σαν κλάδος.
Κάθε μας προσπάθεια , σκόνταφτε πάνω στους «παπαγάλους» των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ που «κινδυνολόγους μας ανεβοκατέβαζαν , «πενήντα ευρώ θα χάσουμε» , βάλαμε κόκκινες γραμμές κλπ κλπ» με προφανή σκοπό να εφησυχάσουν , να αποκοιμίσουν και να αποπροσανατολίσουν από την πραγματική επίθεση τους εργαζόμενους για να πραγματοποιηθούν αναίμακτα τα σχέδια των Τροϊκανών και της κυβέρνησης. Σ αυτό όμως βοήθησαν με τον τρόπο τους κι άλλες συνδικαλιστικές πλευρές (όραμα , αντίδραση) με χαρακτηριστικότερο και πιο ακραίο παράδειγμα τον συνδυασμό «Τα κόμματα όξω απ την πύλη».
Επειδή ο άθλιος και υπονομευτικός- για τους εργαζόμενους -ρόλος τους συνεχίζετε με πολλούς τρόπους ,ξεπερνώντας όλα τα όρια του ψέματος ,της συκοφάντησης , της λασπολογίας , της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού καλό και πρέπον είναι να ενημερώσουμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ τους, που υπογράφει τις ανακοινώσεις, με κάποια γεγονότα που όπως φαίνεται ο εκπρόσωπος τους στο ΔΣ «ξέχασε» να τους τα πει . Έτσι οι ανακοινώσεις τους να κινούνται μέσα στον κιτρινισμό και την λασπολογία σαν σύγχρονοι δημοπίθηκοι. ( πριν μας πάτε σε δικαστήρια το δημοπίθηκοι δεν είναι υβριστικό αλλά όρος που χρησιμοποίησε ο αρχαίος κωμικός Αριστοφάνης για αυτούς που έλεγαν στον λαό όχι όσα ήταν πραγματικά για το καλό του ,αλλά αναμασούσαν τα λόγια των δημαγωγών χρησιμοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες).
Θα ενημερώσουμε την επιτροπή του συνδυασμού «τα κόμματα όξω από την πύλη» αλλά και όλους τους συναδέλφους για τα εξής, με την σειρά που έγιναν και καλό θα ήταν ο εκπρόσωπος τους να πάρει έστω και μια φορά καθαρή θέση ,τιμώντας -α μη τι άλλο -τον τόπο καταγωγής του που περηφανεύεται. .
  • Στο πρώτο ΔΣ που έγινε ,στην πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης ΠΑΣΚΕ , για συμμετοχή μας στο προεδρείο η ΕΑΣ είπε τα εξής: «Δεν συμμετέχουμε σε κανένα προεδρείο πλην προγραμματικού, γιατί είμαστε πεπεισμένοι πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θα νομιμοποιήσουν κάθε μνημονιακό νόμο εις βάρος των εργαζομένων. Επειδή όμως δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ,από κανέναν, πως επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο ,του να είμαστε απέναντι και να πετροβολάμε , αν το νέο προεδρείο θεωρήσει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την λειτουργία του Συνδικάτου- των εργαζομένων είναι το Συνδικάτο και όχι των συνδικαλιστών- με την συμμετοχή μας σε διάφορες επιτροπές δεν έχουν παρά να το αποφασίσουν και να μας το πουν.» Ο συνδυασμός αυτός , είτε λόγο απειρίας , όπως λένε για να δικαιολογηθούν, είτε γιατί τους «γυάλισε» το μεγάλο γραφείο του Οργανωτικού Γραμματέα , χωρίς σκέψη και ενδοιασμό , δέχτηκαν και πήραν την θέση που ΑΡΝΗΘΗΚΕ η ΕΑΣ.
  • Αμέσως τις επόμενες μέρες ,το προεδρείο όρισε τις επιτροπές του Συνδικάτου ,δηλαδή και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού  «των κομμάτων έξω από την πύλη» ,βάζοντας την ΕΑΣ στο ΚΕΑ και τον εαυτό του στο Β πειθαρχικό συμβούλιο (δείτε ΕΔΩ) και προφανώς και σε άλλες επιτροπές.
Και τώρα αρχίζουν τα ευτράπελα : Μετά από δυόμιση χρόνια (!!!!!!!!) καταγγέλλει την ΕΑΣ για την συμμετοχή της σε επιτροπή , που την έβαλαν οι ΙΔΙΟΙ με τα προσωρινά τους φιλαράκια της ΠΑΣΚΕ , της ΔΑΚΕ και της Πανεργατικής , χωρίς να καταγγέλλουν τον εαυτό τους για την διαδικασία που συμμετείχαν αλλά και τον εαυτό τους που συμμετείχε σε επιτροπές.
Τώρα βέβαια αρχίζουν τα πραγματικά απίστευτα . Δείτε ΕΔΩ που λένε αυτολεξι οτι την ΕΑΣ στην επιτροπη την ορισαν ο Σκουλος και ο Σιορίκης και ΕΔΩ που λένε ότι την ορισαν οι ίδιοι μαζι με το προεδρείο. Εντελώς αντίθετα δηλαδή.
  • Επίσης «ξέχασε» να ενημερώσει την επιτροπή του ,πως όταν μαζεύτηκε η επιτροπή του ΚΕΑ , κλήθηκαν με ΑΠΑΙΤΗΣΗ της ΕΑΣ , όλοι οι εκπρόσωποι των συνδυασμών για να ενημερωθούμε , παρουσία δύο υπαλλήλων , για το ποσό του ταμείου κλπ και που ήταν πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.
  • «Ξέχασε» επίσης να πει ότι στα οικονομικά ΔΣ που συμμετέχει ,η ψηφοφορία γίνετε με βάση τον έλεγχο της ελεγκτικής επιτροπής και συνήθως ψηφίζει λευκό (δείτεΕΔΩ). Αλήθεια τι σημαίνει το λευκό;;;;; Γιατί αν πίστευε όσα λει , απλά θα καταψήφιζε τα οικονομικά.
Είναι η δεν είναι έτσι όλα τα παραπάνω εκπρόσωπε «των κομμάτων έξω από την πύλη;» Γιατί η επιτροπή σας λέει άλλα στις ανακοινώσεις σας; Γιατί παραπληροφορείς τους συναδέλφους;
Αξίζει περισσότερο για σας μια ψήφος από την αλήθεια;;;;;
Θα συνεχίσουμε για το ΚΕΑ.
Το ΚΕΑ είχε περίπου 2.500.000 ευρώ την περίοδο πριν κάνουμε την πενθήμερη απεργία . Τότε προτάθηκε τόσο από την ΕΑΣ όσο και από την ΔΑΣ και την Ανεξάρτητη Παρέμβαση να παρθεί απόφαση από το ΔΣ και την Γενική Συνέλευση (θέση που βάλαμε και στις απεργίες του 2010-11) και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ σαν απεργιακό ταμείο, ώστε αν μπαίναμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις να μπορούσαν οι εργαζόμενοι να πάρουν μια –όποια- οικονομική ενίσχυση για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αγοράσουν ένα γάλα –που λέει ο λόγος- για τα παιδιά τους. Σε κατ ιδίαν συζήτηση στο Συνδικάτο ο εκπρόσωπος «των κομμάτων έξω από την πύλη» συμφώνησε. Αυτοί που έτρεμαν σ αυτή την προοπτική ήταν η ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ , η Διοίκηση της εταιρείας και το υπουργείο φοβούμενοι την δυναμική μιας τέτοιας πρότασης. Αυτοί επομένως ήθελαν και την διάλυση του ΚΕΑ. Εδώ λοιπόν πάλι χέρι βοήθειας τους έδωσε ο παραπάνω συνδυασμός, ο οποίος συνέλεξε υπογραφές , εις διπλούν , τις οποίες προσκόμισε στο Συνδικάτο και στα δικαστήρια για να γίνει γενική συνέλευση ΜΟΝΟ για το ΚΕΑ.
( Δείτε ΕΔΩ τι πρότεινε και τι ψήφισε κάθε συνδυασμος και παράταξη στο ΔΣ και ειδικά τα κόμματα έξω απο την πύλη πρότειναν συνέλευση ΜΟΝΟ για το ΚΕΑ και μάλιστα αυτο πήγαν και στο δικαστήριο)
Αποτέλεσμα;;;;;; Βγήκε κάποια δικαστική απόφαση , δεν γνωρίζουμε πότε , γιατί βάση του αστικού δικαίου κοινοποιείτε σε αυτούς που προσέφυγαν. Τα ερωτήματα αλλά και τα ερωτηματικά είναι τα εξής:
  • Πότε βγήκε η απόφαση;
  • Τι λέει για το ΚΕΑ και την Γενική Συνέλευση;
  • Γιατί άργησε να βγει στους εργαζόμενους ώστε να ενημερωθούν;
  • Είναι θετική η αρνητική ;
Αν είναι αρνητική για τους εργαζόμενους , ενημέρωσες εκπρόσωπε την επιτροπή του συνδυασμού σου , ότι η ΕΑΣ σε είχε προειδοποιήσει πως με αυτή την τακτική θα χαθεί και η Γενική συνέλευση και το ΚΕΑ; Σου είχαμε προτείνει να μπουν και άλλα θέματα στο κείμενο όπως η Συλλογική Σύμβαση , οι απολύσεις και η άρση επίταξης στην ΣΤΑΣΥ , ώστε να μην μπορεί κανένα δικαστήριο να βγάλει αρνητική απόφαση.
Είστε συνυπεύθυνοι με ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και για την διάλυση του ΚΕΑ και για την μη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και το κυριότερο γιατί την κρίσιμη εκείνη περίοδο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΤΕ τον κλάδο με αποτέλεσμα να υπογραφεί η κατάπτυστη συλλογική σύμβαση που αναγνώρισε και εφάρμοσε ΟΛΟΥΣ τους μνημονιακούς νόμους που ήταν σε διαπραγμάτευση, όταν παίζατε -χωρίς κανέναν σεβασμό- με τις υπογραφές των συναδέλφων.
Συνεχίζουμε με τα «κατορθώματα» σας :
  • Είστε ο μοναδικός συνδυασμός που μαζί με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ μιλάγατε και συμφωνούσατε με την Διοίκηση για την υπαγωγή μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και μάλιστα μπράβο σας!!!!!!!!τα καταφέρατε γιατί από δική σας πρόταση -όπως περηφανεύεστε- (δείτε ΕΔΩ) η κυβέρνηση μετέτρεψε τον μισθό μας σε ΔΑΝΕΙΟ….. Βέβαια αφού έπεσε κράξιμο από τους εργαζόμενους ,βγάλατε ανακοίνωση κατηγορώντας- με το γάντι πάντα- την Διοίκηση της ΟΣΥ επειδή εφάρμοσε την ΔΙΚΗ σας πρόταση. (δείτε ΕΔΩ) ολόιδια συμπεριφορά μ αυτήν που αναφέραμε παραπάνω με τις επιτροπές.)
  • Είστε ο μοναδικός συνδυασμός που μας φλομώσατε στα θαυμαστικά για την σύμβαση στην ΣΤΑΣΥ και στην εισαγωγή κουπονιών φτώχειας σε ΣΣΕ , «ξεχνώντας» βέβαια να πείτε πως το μεγαλύτερο σωματείο της ΣΤΑΣΥ το ΣΕΛΜΑ , που έδωσε τους μεγάλους αγώνες ΔΕΝ υπέγραψε.
  • Λέτε επίσης ψέματα για το ότι η ΕΑΣ, ενημέρωσε εκ των υστέρων για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ενώ έχουμε βγάλει και την υπουργική απόφαση και μια απλή περιήγηση στην σελίδα μας κάνει φανερό ότι το έχουμε κάνει ήδη από το 2013. Προφανώς δεν θα το πήρατε χαμπάρι γιατί ήταν η περίοδος που λειτουργούσατε σαν «πλασιέ» συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας και τρέχατε για τις προσφορές που προτείνατε στην Διοίκηση για ασφαλιστικά συμβόλαια κάνοντας το ίδιο ακριβώς με την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
  • Ας δούμε και την πρότασή σας για ενιαίο ψηφοδέλτιο ποιανού ιδέα είναι: Η Τρόικα με την κατάργηση του 1264 και δια στόματος Μιχελάκη , ΜΑΚΗ Βοριδη και Μητσοτάκη,είχαν εξαγγείλει το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ με σας. Τι είπαν; «τον Σεπτέμβριο του 2013 ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γιάννης Μιχελάκης έριξε νερό στον μύλο της συζήτησης για τα συνδικάτα εργαζομένων, αυτή τη φορά μιλώντας για τροποποιήσεις στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων. Έριξε στο τραπέζι το ζήτημα αλλαγών της εκλογικής διαδικασίας στον συνδικαλιστικό χώρο, με ενιαία λίστα υποψηφίων ….. Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν». Δηλαδή η Τρόικα και η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελαν το καλό των εργαζομένων;;;Γιατί τότε θέλουν να πετάξουν τα κόμματα όξω απ την πύλη;
Ακριβώς τα ίδια δεν λέτε και εσείς;;;;;;; μνημονιακή πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης.
Συνάδελφοι-σσες
Από την ίδρυσή μας σας είχαμε πεί τα εξής : Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες και συλλογικές δομές όπως είναι μια κυβέρνηση, ενώσεις εργοδοτών , ξεπουλημένες παρατάξεις και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε και μείς αντίστοιχα.
Η μορφή λοιπόν της οργάνωσης αυτής είναι ο έλεγχος στο σωματείο.
Πως μπορεί να γίνει αυτό;
Πολύ απλά τα βήματα:
1ον:Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πεισθούμε ότι ο θεσμός του Συνδικάτου είναι σκάρτος επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και βασιλεύουν σκάρτοι εργατοπατέρες .Επίσης με κάθε τρόπο να απομονώσουμε συνδυασμούς σαν «τα κόμματα έξω από την πύλη» που θέλουν την διάσπαση του Συνδικάτου και των εργαζομένων. (Αλήθεια , δεν θα ταν πιο τίμιο αν καλούσατε τους οδηγούς να μην σταυρώσουν σταθμάρχες και επόπτες αντί να θέλετε την διάλυση του Συνδικάτου;)
2ον: Μόνο με τη μαζική συμμετοχή μας μπορούμε να παραμερίσουμε τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές.
3ον: Να μην παρασυρόμαστε από δήθεν επαναστατικές κινήσεις που εμφανίζονται καταγγέλλοντας προβλήματα χωρίς εφικτές προτάσεις για την επίλυσή τους. Είναι εκατό τοις εκατό βέβαιο ότι καθοδηγούνται από την εργοδοσία για να απορροφήσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων.
4ον: Μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες.
Γιατί δυστυχώς για τους «αριστοκράτες εργατοπατέρες», πρέπει να εκλέγονται.
Η ανακοινωση μας ΕΔΩ




ΠΗΓΗ : easitis.gr

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top