O.SY. BUS DRIVERS "ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" Ενημέρωση από προέδρους ΣΕΛΜΑ(Μετρό) και ΣΕΤ(Τραμ) 15/11/16 - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » "ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" Ενημέρωση από προέδρους ΣΕΛΜΑ(Μετρό) και ΣΕΤ(Τραμ) 15/11/16

"ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" Ενημέρωση από προέδρους ΣΕΛΜΑ(Μετρό) και ΣΕΤ(Τραμ) 15/11/16

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 | 10:32 π.μ.

Ενημέρωση από προέδρους ΣΕΛΜΑ(Μετρό) και ΣΕΤ(Τραμ) 15/11/16

Συνάδελφοι o σκοπός αυτής της επιστολής είναι ένας, η ολοκληρωμένη ενημέρωση σας σε σχέση με το τι ειπώθηκε και τι έγινε στις 14/11/16 στην συνάντηση των σωματείων με τον υπουργό μεταφορών.

Αυτό που μας είπε ευθέως ο υπουργός είναι ότι θα υλοποιήσει άμεσα τον μνημονιακό νόμο 4337/2015 και οι υπηρεσίες πληροφορικής , marketing, έλεγχος κομίστρου και άλλες βάσει του νόμου θα περάσουν στην διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Μάλιστα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την συνάντηση το υπουργείο γράφει ότι ο υπουργός δεσμεύεται ότι πριν ξεκινήσει η ομιλοποίηση θα μας φωνάξει για διαβούλευση.

#Σας μεταφέρουμε το κομμάτι από το δελτίου τύπου: Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών όπως αυτό περιγράφεται στον Νόμο 4337/2015, και όπως προβλέπεται να επικαιροποιηθεί το τρέχον διάστημα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι πριν την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα προηγηθεί διαβούλευση τόσο με τα σωματεία των τριών Εταιρειών όσο και με τις διοικήσεις τους, παρουσία του υπουργού.

Συνάδελφοι όπως όλοι διαβάζουμε ο υπουργός προσπαθεί μεθοδικά να κάνει συνένοχους τα σωματεία εργαζομένων στην αποδόμηση και την διάλυση της εταιρίας ΣΤΑ.ΣΥ μιας και όλα τα σωματεία πριν από την συνάντηση είχαμε συναποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα απολύτως κομμάτι των σταθερών συγκοινωνιών να αποκοπεί από την ΣΤΑ.ΣΥ.

Τώρα αρχίζουμε και το συζητάμε; Τι άλλαξε;

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο υπουργός ‘’δεσμεύτηκε’’ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ όμως, ότι δεν θα γίνει καμία αναγκαστική μετακίνηση εργαζόμενων πάρα μόνο εθελοντικά.

Η επόμενη μέρα πως θα βρει την εταιρία διαλυμένη; Να άλλο ένα ομιχλώδες αναπάντητο ερώτημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμεσυνάδελφοι ότι στο κοντινό παρελθόν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ έχουν ματώσει από τις προφορικές δεσμεύσεις των υπουργών μιας και το 2010 απολύθηκαν με ανήθικο τρόπο 250 συνάδελφοι μας και πέρασαν τα πάνδεινα στην ανεργία μέχρι να επαναπροσληφθούν μετά από 5 χρόνια.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ήταν διευθυντής του γενικού γραμματέα στο υπουργείο μεταφορών όταν έγιναν οι 200 υποχρεωτικές μετατάξεις στον ΗΣΑΠ και ακόμα και σήμερα εξειδικευμένο προσωπικό του αστικού σιδηρόδρομου φιλάει τις πέτρες στα μουσεία. Τα ξεχάσαμε;

Άρα για πια εμπιστοσύνη σε προφορικές δεσμεύσεις μιλάμε όταν υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται τώρα, δεν μάθαμε από το παρελθόν;

Συνάδελφοι επειδή ως γνωστόν τα γραπτά είναι αυτά που μένουν πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε αυτά που έρχονται διότι η ομιλοποίηση είναι ο προάγγελος της διάλυσης τις ιδιωτικοποιήσεως και του ξεπουλήματος μιας και όταν η ΣΤΑ.ΣΥ απομείνει ακέφαλη χωρίς διοικητικές υπηρεσίες και παρέχει μόνο το αμιγώς συγκοινωνιακό έργο τότε κομμάτι κομμάτι θα περνά στα χέρια ιδιωτών που μοναδικό στόχο θα έχουν το κέρδος και τον πλουτισμό τους, μειώνοντας έτσι την παροχή συγκοινωνιακού έργου προς τους πολίτες και αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Σπύρος Ρεβύθης.
Ηλίας Μανιατάκης.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top