O.SY. BUS DRIVERS Το υπερ-ταμείο και τα σχέδια για υπερ-απολύσεις - Απολύσεις 38000 ανθρώπων σε ΔΕΚΟ από το υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.. - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Το υπερ-ταμείο και τα σχέδια για υπερ-απολύσεις - Απολύσεις 38000 ανθρώπων σε ΔΕΚΟ από το υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων..

Το υπερ-ταμείο και τα σχέδια για υπερ-απολύσεις - Απολύσεις 38000 ανθρώπων σε ΔΕΚΟ από το υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων..

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 | 9:08 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, στο λεγόμενο υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους “θεσμούς”, περιλαμβάνονται εκτός από το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).

Στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας υπάγεται η κρατική περιουσία προς ιδιωτικοποίηση.

Για την εκπλήρωση δε του σκοπού της, “...η Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας θα προωθεί μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, μέσω αναδιάρθρωσης, βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, καθώς και μέσω της προαγωγής υπεύθυνης διοίκησης, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας, καινοτομίας και βέλτιστων εταιρικών πρακτικών...”

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προωθείται ...η “καινοτόμος”, “κοινωνικά υπεύθυνη” και “βέλτιστη πρακτική”... των απολύσεων 38000 ανθρώπων (σύμφωνα με πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερησίου τύπου) από τις επιχειρήσεις που έχουν μεταφερθεί στο υπερ-Ταμείο, όπου μεταξύ άλλων είναι η ΔΕΗ, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό, ο ΟΑΣΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ και καμιά 20αριά ακόμη.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις, η αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη αλλαγή των συμβάσεων εργασίας και των κανονισμών εργασίας. 

Η αλλαγή αυτή θα έχει σαν βασική συνέπεια να μπορούν να απολυθούν οι εργαζόμενοι με τους ίδιους όρους που γίνονται απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα (μέχρι σήμερα στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς (ΔΕΚΟ) η απόλυση μπορεί να ήταν απόρροια μόνο πειθαρχικής δίωξης για σοβαρές παραβάσεις των εσωτερικών κανονισμών εργασίας και ύστερα από σχετική απόφαση που ελάμβαναν αρμόδια όργανα της επιχείρησης).

Στις ιδιωτικοποιούμενες ΔΕΚΟ απαιτεί το κουαρτέτο να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα το μέτρο των ομαδικών απολύσεων θεωρώντας το ως... “εργαλείο” για τους υποψήφιους επενδυτές. Το όριο των απολύσεων σήμερα είναι στο 5% και μέχρι 30 απασχολούμενους για επιχειρήσεις με πάνω από 150 εργαζομένους, ενώ η σχετική κοινοτική οδηγία προβλέπει έως και 10% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν 100-300 εργαζομένους.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top