O.SY. BUS DRIVERS «Σαφάρι» για την προμήθεια εισιτηρίων – Μειώθηκαν τα σημεία πώλησης - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Σαφάρι» για την προμήθεια εισιτηρίων – Μειώθηκαν τα σημεία πώλησης

«Σαφάρι» για την προμήθεια εισιτηρίων – Μειώθηκαν τα σημεία πώλησης

Written By OsyBusDrivers on Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 | 11:44 π.μ.

Σε καθημερινό αγώνα έχει εξελιχθεί για τους επιβάτες των λεωφορείων η προμήθεια εισιτηρίου αφού όλο και λιγοστεύουν τα σημεία πώλησης. Η πλειονότητα των περιπτέρων δεν διαθέτει πλέον εισιτήρια, καθώς οι περισσότεροι περιπτερούχοι αρνούνται να αγοράσουν τις δεσμίδες των 50 ή 100 εισιτηρίων.

Όπως υποστηρίζουν δεν τους συμφέρει, καθώς μπορεί να τους αποδίδεται το 4% από κάθε εισιτήριο που πωλούν, ωστόσο για να κερδίσουν ένα αξιοπρεπές ποσό, θα πρέπει ο τζίρος τους να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος.





Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο κέντρο της Αθήνας, με τους οποίους συνομίλησε ο Αθήνα 9.84, καλούν τον ΟΑΣΑ να αναθεωρήσει δυο από τα βασικά ζητήματα που τους έχουν αναγκάσει πλέον να μην πωλούν εισιτήρια. Πρώτον, την αύξηση του ποσοστού κέρδους που είναι μόλις 4 λεπτά το εισιτήριο και δεύτερον την κατάργηση της υφιστάμενης διαδικασίας προπληρωμής των εισιτηρίων.»Δεν μπορούμε να προπληρώνουμε τα εισιτήρια σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς του ΟΑΣΑ. Κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να καταλάβουν εκεί στον ΟΑΣΑ ότι λόγω της κρίσης έχει πέσει τα τελευταία δυο χρόνια ο τζίρος μας κατά 50-60%. Και σε όλα αυτά το κέρδος για εμάς είναι παρα πολύ μικρό», λένε χαρακτηριστικά.

Εξαίρεση αποτελεί ο κύριος Θεόδωρος που διατηρεί χρόνια περίπτερο στον δρόμο της Πανεπιστημίου ο οποίος είπε στον Κώστα Κορέλη ότι πουλάει εισιτήρια μόνο και μόνο επειδή αισθάνεται επαγγελματίας και πως εάν δεν γίνει κάτι σύντομα από τον ΟΑΣΑ στα ζητήματα που θετούν οι περιπτεράδες τότε θα σταματήσει και αυτός να διαθέτει εισιτήρια στο επιβατικό κοινό.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις πολλών επιβατών που υποστηρίζουν ότι λόγω του ότι δεν βρίσκουν εισιτήρια στα περίπτερα του κέντρου της Αθήνας αναγκάζονται να παράνομουν και να μπαίνουν ως… λαθρεπιβάτες στα λεωφορεία. » Δεν βρίσκουμε εισιτήρια στα περίπτερα, παρά μόνο στα εκδοτήρια των σταθμών του Μέτρο. Είναι τραγική η κατάσταση. Αναγκαζόμαστε, δυστυχώς, λόγω αυτής της κατάστασης, να μπαίνουμε χωρίς εισιτήριο στα λεωφορεία και όπου αυτό βγάλει…», λένε χαρακτηριστικά.

Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι πολλά είναι τα περίπτερα που έχουν κλείσει εν μέσω κρίσης, με αποτέλεσμα οι επιλογές του Οργανισμού να είναι περιορισμένες. Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων έχουν περιοριστεί στα 1.100 περίπου από 4.000 που ήταν το 2011. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες να διατεθούν εισιτήρια σε σούπερ μάρκετ ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση ο επιβάτης σε αυτά, ωστόσο το σχέδιο δεν τελεσφόρησε. Τα σούπερ μάρκετ έκριναν, όπως ακριβώς και τα περίπτερα, ότι δεν τους συμφέρει

Κώστας Κορέλης

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top