O.SY. BUS DRIVERS Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μέσω ΕΛΤΑ!.... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μέσω ΕΛΤΑ!....

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μέσω ΕΛΤΑ!....

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 | 11:14 π.μ.

Η έκδοση των προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA CARD μέσω ταχυδρομείου θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1,2 & 3 του Μετρό προσκομίζοντας έναν ανοικτό φάκελο, στον οποίο θα εμπεριέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:
Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου
Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ
Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017.
Εκτύπωση της Αίτησης – QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ

Εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφεται από τον πολίτη το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας.)

Οι έτοιμες κάρτες θα αποστέλλονται στην αναγραφόμενη διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου και στη συνέχεια, οι κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν φόρτιση των επιθυμητών προϊόντων κομίστρου σε όλα τα Αυτόματα Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών που υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2,3 καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κάρτες ATH.ENA CARD

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε και να κλάψουμε με τις εξελίξεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αυτό επειδή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου σήμερα, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη η έκδοση των καρτών ATH.ENA CARD του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα ξεκινήσει να γίνεται και μέσω ΕΛΤΑ!

Αιτία το χάος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα εκδοτήρια εισιτηρίων με πλήθος κόσμου να σπεύδουν να εκδώσουν τις ηλεκτρονικές κάρτες πριν το deadline της 30ής Οκτωβρίου (που φυσικά ήταν εύκολο να προβλεφθεί). Όπως γράφουμε και σήμερα το πρωί, είναι πολλές ακόμα οι εκκρεμότητες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως πολύ δύσκολα το σύνολο όσων πρέπει να αποκτήσουν την ATH.ENA CARD θα το έχουν καταφέρει ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Ναυτεμπορική:


Αποφασίστηκε οι κάτοχοι των σημερινών καρτών (σημ. των χάρτινων καρτών απεριορίστων διαδρομών) να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει μια φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛΤΑ, τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους.

Εξίσου χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς είναι πως σήμερα, 20 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μετάβασης, σχεδιάζεται η αύξηση των σημείων έκδοσης των καρτών, με την προσθήκη έξτρα τερματικών σε σταθμούς όπου παρατηρούνται μεγάλες ουρές. Μέχρι πότε θα έχει γίνει αυτό; Μέχρι τα τέλη του μήνα.
Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Μία σημαντική απορία πάντως είναι γιατί η διαδικασία της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο τυγχάνει υπουργικής διαχείρισης; Πού είναι το πολυθρύλητο σχέδιο μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενός έργου που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια από τον ΟΑΣΑ και τον ιδιώτη ανάδοχο; Για ποιο λόγο όλα γίνονται την τελευταία στιγμή, χωρίς οργάνωση και με ανύπαρκτη ενημέρωση; Γιατί οι ειδήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο βγαίνουν πρώτα από τον υπουργό και μετά από τον ΟΑΣΑ; Χωρίς «εντολή υπουργού» το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα γινόταν πραγματικότητα ποτέ;

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αξίζουν να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top