O.SY. BUS DRIVERS Στην «ουρά» ή στο σπίτι; - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στην «ουρά» ή στο σπίτι;

Στην «ουρά» ή στο σπίτι;

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 | 8:34 μ.μ.

Συντάκτης:
Χαρά Τζαναβάρα

Από σήμερα ξεκινά ο εναλλακτικός τρόπος έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, που θα ισχύει για όλες τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Ως το τέλος του μήνα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με «έξυπνες» κάρτες τουλάχιστον το 70% των επιβατών αυτής της κατηγορίας, που υπολογίζονται στις 250.000.

Οι επιβάτες που θέλουν να αποκτήσουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών από σήμερα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού και να καταθέτουν έναν ανοιχτό φάκελο που θα περιέχει μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας, ένα έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους, φωτοτυπίες της ταυτότητας και της κάρτας τους με το κουπόνι Οκτωβρίου, καθώς και τον οκταψήφιο αριθμό που θα αποκτήσουν μέσα από την ιστοσελίδα athenacard.gr.

Στον φάκελο θα αναγράφουν τη διεύθυνση στην οποία επιθυμούν να παραλάβουν τη νέα κάρτα τους.

Η έκδοσή της θα γίνεται από ειδικά συνεργεία και θα παραδίδεται μέσω των ΕΛΤΑ σε 3-4 ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Με την κίνηση αυτή, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) θα επιχειρήσουν να μειώσουν την ταλαιπωρία των πολιτών για την έκδοση των «έξυπνων» προσωποποιημένων καρτών.

Οι ουρές αναμένεται να μεγαλώσουν στο τέλος του μήνα όταν θα ξεκινήσει η έκδοση των καρτών του Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να ξεκινήσει από τώρα η αντικατάσταση των χάρτινων καρτών από ηλεκτρονικές, ώστε να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στο νέο σύστημα.

Μπορούν όμως να διευκολυνθούν και όσοι θέλουν να αποκτήσουν για πρώτη φορά κάρτα, αλλά και όσοι διαθέτουν κάρτα αλλά για διάφορους λόγους δεν την είχαν ανανεώσει τον Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αφορά μόνον την αρχική έκδοση της κάρτας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να ανανεώνεται από τα αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου.

Η ηλεκτρονική κάρτα έχει το πλεονέκτημα ότι ισχύει για 30 ημέρες μετά την πρώτη επικύρωσή της και όχι για έναν ημερολογιακό μήνα, όπως οι χάρτινες.

Ως τώρα οι επιβάτες έπρεπε να προσέρχονται σε 31 σημεία, κυρίως σε επιλεγμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, για να βγάζουν την προσωποποιημένη κάρτα.

Η διαδικασία, που περιλαμβάνει και τη λήψη φωτογραφίας, διαρκεί περίπου τέσσερα λεπτά και η αναμονή σε σταθμούς με μεγάλη κίνηση τις πρώτες ημέρες ήταν μεγάλη, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έφτανε και τις δύο ώρες.

Μηνιαίες κάρτες εκδίδονται κανονικά για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου, όπως φοιτητές, μαθητές και άτομα άνω των 65 ετών.
Παραμένουν τα προβλήματα

Προς το παρόν δεν εκδίδονται μεμονωμένα εισιτήρια γι’ αυτές τις κατηγορίες, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η έκδοση μηνιαίων καρτών για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (άνεργοι, ένστολοι, κ.λπ.).

Δεν έχει επίσης ξεκινήσει η διάθεση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων, παρ’ όλο που ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προμηθευτεί 10 εκατ. κομμάτια.

Είναι χάρτινα, αλλά διαθέτουν σύστημα επαναφόρτισης (τσιπάκι), όπως και οι «έξυπνες» κάρτες που είναι πλαστικοποιημένες.

Οι αρμόδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ετοιμάζονται να προτείνουν νέα κίνητρα για την αγορά «έξυπνων» εισιτηρίων, ώστε οι επιβάτες να τα χρησιμοποιούν πολλές φορές.

Υπάρχει ήδη η προσφορά των 11 εισιτηρίων στην τιμή των 10, που μειώνει την τιμή στα 1,27 ευρώ, αλλά εξετάζεται να ισχύσει καλύτερη τιμή και για μικρότερο αριθμό εισιτηρίων.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top