O.SY. BUS DRIVERS Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια από τις 16 Νοεμβρίου – Τι ισχύει με τις νέες κάρτες - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια από τις 16 Νοεμβρίου – Τι ισχύει με τις νέες κάρτες

Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια από τις 16 Νοεμβρίου – Τι ισχύει με τις νέες κάρτες

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 | 11:34 μ.μ.

Στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μπαίνει και επίσημα η Αθήνα, καθώς από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου σταματά η διάθεση χάρτινων εισιτηρίων. Τα εισιτήρια γίνονται δεκτά και το επόμενο διάστημα, προκειμένου όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά εισιτήρια να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου όσοι θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη ή ανώνυμη Ath.ena Card, μπορούν να αγοράσουν επαναφορτιζόμενο εισιτήριο Ath.ena Ticket από τα εκδοτήρια ή τα εκδοτικά μηχανήματα.

Από την περασμένη εβδομάδα τα εισιτήρια Ath.ena Ticket μπορούν να φορτιστούν ακόμα και με ένα εισιτήριο με διάρκεια 90 λεπτών, ωστόσο η αγορά πακέτου εισιτηρίων (5 ή 10 και ένα δώρο) είναι πιο συμφέρουσα για πολλούς επιβάτες. Μάλιστα, για την εξοικείωση του επιβατικού κοινού με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε νέα εκπτωτική πολιτική από τις 20 Νοεμβρίου. Στα 10+1 εισιτήρια μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, άρα η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 ευρώ, αρά η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ και εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής), με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως Ath.ena ticket μειωμένης αξίας για επιβάτες που δεν έχουν προσωποποιημένη Ath.ena card διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Ξεκινά το κλείσιμο των πυλών
Η νέα αλλαγή που φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι το κλείσιμο των πυλών, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, όπως και στο αεροδρόμιο. Σε κάθε σταθμό, μία πύλη θα παραμείνει ανοικτή ώστε να μπορούν να διέρχονται, αφού δείξουν το ανάλογο αποδεικτικό, οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει προσωπικό στις πύλες εισόδου/εξόδου ώστε να εξυπηρετούν τους επιβάτες. Το κλείσιμο των πυλών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα, η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα ισχύος των παλιών μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών του μηνός Οκτωβρίου. Όσοι θέλουν να εκδώσουν κάρτα 30 ημερών και πάνω χρειάζονται αναγκαστικά προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena card. Αναμένεται επίσης και ενημέρωση για την αντικατάσταση καρτών μεγάλης διάρκειας παλαιού τύπου (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες) που εκδόθηκαν ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κάποιοι κάτοχοι καρτών (όσοι προχώρησαν σε μαζική έκδοση ετήσιων καρτών μέσω συλλόγων εργαζομένων) έχουν ήδη ενημερωθεί για την αντικατάσταση της κάρτας τους. Μέχρις ότου να αντικατασταθούν, όλες οι κάρτες θα ισχύουν κανονικά.

Ικανοποίηση για τη διάθεση προσωποποιημένων καρτών
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, ενημερώνει πως ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών υπερβαίνει ήδη τις 320.000, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα ικανοποιητικό, «καθότι κινείται σημαντικά υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τη μαζική προσωποποίηση καρτών μέσω διαδικτύου έχει απευθύνει, εκ νέου, τα αρχικά υποβληθέντα αιτήματά του, από την προηγούμενη Τρίτη 07/11, προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένει την απάντησή της σχετικά με τη δυνατότητα αίτησης για προσωποποιημένες κάρτες μέσω διαδικτύου και παραλαβής των καρτών κατ’ οίκον, τη δυνατότητα μαζικών προσωποποιήσεων από μεγάλους φορείς, τη δυνατότητα τήρησης στοιχείων για εξυπηρέτηση επιβατών κατόπιν συναίνεσης αυτών.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top