O.SY. BUS DRIVERS ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: "Τσουλάει" αργά και αθόρυβα η επέκταση της γραμμής 3 στον Πειραιά!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: "Τσουλάει" αργά και αθόρυβα η επέκταση της γραμμής 3 στον Πειραιά!!!

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: "Τσουλάει" αργά και αθόρυβα η επέκταση της γραμμής 3 στον Πειραιά!!!

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 | 3:24 μ.μ.

Αργά και αθόρυβα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ότι διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες για την πιο σημαντική επέκταση του μετρό της Αθήνας και συγκεκριμένα της γραμμής 3 στα πυκνοκατοικημένα και συγκοινωνιακά αποκομμένα δυτικά προάστια των Αθηνών.
Το τμήμα ΧΑΪΔΑΡΙ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με τους ενδιάμεσους σταθμούς ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ανταπόκριση με τη γραμμή 1) κάνει σιγά σιγά τα βήματα του προς την υλοποίηση η οποία θα διαρκέσει 5,5 χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ζήτησε από τους υποψήφιους να καταθέσουν τις προσφορές του μέχρι τις 12 Απριλίου 2011 ενώ ήδη η εταιρεία έλαβε την έγκριση για την χωροθέτηση του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ εντός του συγκροτήματος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ - απ' αυτόν περιμένουμε και το monorail) ενώ μόλις χθές έλαβε και την έγκριση για την χάραξη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Το ΚΑΣ εκτίμησε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με αρχαία μόνο στον Πειραιά και συγκεκριμένα με νεκροταφεία, τμήματα του τείχους της πόλης καθώς και στοές, συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης "Μακράς Στοάς" που εξυπηρετούσε την αποθήκευση σίτου. Στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου, το ΚΑΣ εκτιμά ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα ανακαλύψει τείχη και πηγάδια.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΑΣ ζήτησε από την εταιρεία να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα να προστατευθούν και να διατηρηθούν ανέπαφα.
 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top