O.SY. BUS DRIVERS "Μπλόκο" στις προσλήψεις των ΔΕΚΟ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Μπλόκο" στις προσλήψεις των ΔΕΚΟ

"Μπλόκο" στις προσλήψεις των ΔΕΚΟ

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 | 3:16 μ.μ.


Αυστήροποιείται το πλαίσιο για τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ με νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζουν πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους (συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ) και να καταθέτουν επιχειρησακά σχέδια.

Παράλληλα η μισθολογική πολιτική κάθε οργανισμού θα εγκρίνεται με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι ΔΕΚΟ θα πρέπει

- να ενημερώνουν για τον βαθμό αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και την μέριμνα που λαμβάνεται για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους της δημόσιας επιχείρησης καθίστανται υποχρεωτικά κεφάλαια του επιχειρησιακού σχεδίου.

- να υποβάλουν επιχειρησιακά σχέδια προς την Διϋπουργική Επιτροπή και τριμηνιαία στοιχεία δράσεων προς την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ.

- να διευρύνουν τα στοιχεία, τα οποία οφείλουν οι δημόσιες επιχειρήσεις να υποβάλλουν στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ (κατ’ έτος κατάλογο όλων των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας , τριμηνιαία έκθεση που θα αφορά σε τυχόν αποκλίσεις από τον ετήσιο προϋπολογισμό κ.α)

- να μειώσουν τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από εννέα σε επτά.

- να συστήσουν Επιτροπή Ελέγχου, η οποία αποτελείται από μη εκτελεστικά μέλη της διοίκησης που ορίζονται και παύονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού που εποπτεύει τη δημόσια επιχείρηση.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top