O.SY. BUS DRIVERS Μειώσεις μισθών και εφεδρεία "αδειάζουν" το Δημόσιο - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μειώσεις μισθών και εφεδρεία "αδειάζουν" το Δημόσιο

Μειώσεις μισθών και εφεδρεία "αδειάζουν" το Δημόσιο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 | 9:41 μ.μ.



Οι ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά δεδομένα, με την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, δημιουργούν κύμα φυγής από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν κατατεθεί πάνω από 2.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση με τις περισσότερες (περίπου 1.500) να έχουν υποβληθεί από τους εφοριακούς, οι οποίοι, ως υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται στο μισθολογικό ρετιρέ του Δημοσίου και αναμένεται να πληγούν περισσότερο με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Περίπου 100.000 υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βρίσκονται με τη συνταξιοδότηση στο χέρι.

Μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Οκτωβρίου, αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών από 7% έως και 53% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συνολικά, θα καταργηθούν περίπου 100 επιδόματα και θα μείνουν μόνο η οικογενειακή παροχή, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το επίδομα παραμεθόριων περιοχών και τα επιδόματα σπουδών (μεταπτυχιακών σπουδών, αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).

Το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο θα κατατεθεί στη Βουλή, στις 3 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι θα μπλοκάρει τυχόν αυξήσεις στις συντάξεις που θα προκύψουν από τη διαμόρφωση των νέων βασικών μισθών, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών.

Αυτοί που θίγονται περισσότερο από το «μαχαίρι» στα επιδόματα είναι οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που λαμβάνουν επιδόματα ίσα με το 40-50% του βασικού μισθού τους.

Εργασιακή εφεδρεία σε 120 φορείς αντί 151

Σε 120 τελικώς - και όχι σε 151 - φορείς θα εφαρμοστεί το πρώτο κύμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, μετά τη διαπίστωση ότι 31 φορείς είχαν χρηματοδοτηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν από το κράτος και γι΄αυτό εξαιρούνται από τη σχετική λίστα.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" ωστόσο, στη διαδικασία των συγχωνεύσεων και καταργήσεων μπαίνουν άλλοι 390 κρατικοί φορείς και οργανισμοί, οι οποίοι - όπως όλα δείχνουν - δεν θα εξαιρεθούν από το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.

Το νέο πακέτο των φορέων που χρηματοδοτούνται από το κράτος περιλαμβάνει όλα τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια, πολλά ιδρύματα, μεγάλους οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΔ, η Εθνική Σχολή Δικαστών, ο ΕΛΓΑ, ο Δημόκριτος, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη, ο Οργανισμός Κτηματολογίου, Ομοσπονδίες Αθλητισμού, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Ωδείο Αθηνών, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top