O.SY. BUS DRIVERS «Παγώνουν» τις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Παγώνουν» τις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

«Παγώνουν» τις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 | 7:44 μ.μ.


«Φρένο» στις προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εφαρμόζοντας όπως αναφέρει σε σχετική γνωμοδότησή του, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ως παράνομο το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη 100 ατόμων στην ΕΛ.ΑΣ., με το αιτιολογικό ότι είναι εκτός των δεσμεύσεων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο (2012-2015), το οποίο αναφέρεται σε επανακαθορισμό του προσωπικού και όχι αύξησή του, με τελικό στόχο τη μείωση των δαπανών.

Λόγω σπουδαιότητας ωστόσο, παρέπεμψαν το θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αναφέροντας πάντως πως η δαπάνη για τη δημιουργία των 100 νέων οργανικών θέσεων (2.477.0000 ευρώ) δεν προκύπτει να έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης πενταετίας του υπουργείου, ούτε ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα του μεσοπρόθεσμου. Η γνωμοδότηση αυτή του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εκτιμάται θα επηρεάσει και το ενδεχόμενο άλλων προσλήψεων σε όλα τα υπουργεία, καθώς δεν θα μπορούν να γίνονται ούτε για την κάλυψη ακόμη και πραγματικών αναγκών τους.

Πολύ περισσότερο δεν θα μπορεί να προσλαμβάνεται στα υπουργεία προσωπικό εάν οι δαπάνες για τις προσλήψεις αυτές δεν έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης πενταετίας του κάθε υπουργείου και είναι εκτός της αναλογίας «ένα προς πέντε».

Στο σκεπτικό του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων για τις 100 νέες οργανικές θέσεις προσωπικού ειδικών καθηκόντων όπως είναι νομικών, πτυχιούχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικών επιστημών, πληροφορικής, ιερέα κ.λπ. στην ΕΛ.ΑΣ. πως «το μεσοπρόθεσμο δεν περιέχει εκτιμήσεις ή προβλέψεις για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή την ίδρυση νέων υπηρεσιών, που συνεπάγονται σοβαρές επιβαρύνσεις στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού κατά την περίοδο 2012-2015… Υπό τις παρούσες, έκτακτες, δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας για την αντιμετώπιση των οποίων θεσπίστηκε, μεταξύ άλλων, το μεσοπρόθεσμο, κατά το χρόνο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου αυτού πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής και ανεξαρτήτως της υποχρέωσης τήρησης του ουσιώδους τύπου που αφορά τη βεβαίωση ως προς το ύψος και τη δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης, η σύσταση νέων οργανικών θέσεων με Προεδρικό Διάταγμα τελεί υπό τους περιορισμούς που επιβάλλονται με τον Ν. 3985/2011 και, συνεπώς, είναι επιτρεπτή μόνον αν αποσκοπεί στην κάλυψη επιτακτικής ανάγκης, η οποία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, όπως η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και η ανακατανομή του προσωπικού, οι λόγοι δε αυτοί πρέπει να προκύπτουν από τα στοιχεία που συνοδεύουν το σχέδιο διατάγματος».   



Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top