O.SY. BUS DRIVERS Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα

Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 | 10:20 π.μ.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα η χώρα με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα
Την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών που προβλέπει δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετατρέπουν την 24ωρη απεργία της επόμενης εβδομάδας σε 48ωρη, για 19 και 20 Οκτώβρη, αφού το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (20/10).
Το σημερινό απεργιακό δελτίο
Αρχικά, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς συνεχίζεται η 48ωη απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο. Κανονικά θα κινηθούν μόνο τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Επίσης, χειρόφρενο τραβούν σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά στην απελευθέρωση του κλάδου τους.
Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα
Σε πανελλαδική αποχή μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου προχωρούν οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Απεργίες και κυκλοφοριακά προβλήματα
Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ. Συμπαράσταση στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ - ΙΚΑ), ανακοίνωσε ότι μαζί με 22 άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο, οργανώνει συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ Στουρνάρη 30. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή.
Συνεχίζεται σήμερα και μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Ξεκινά σήμερα η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων. Η Ομοσπονδία τους έχει κηρύξει πέντε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.
Μποτιλιάρισμα στους δρόμους
Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι οδηγοί σήμερα στους δρόμους, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των ιδιοκτητών ταξί.
Αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου από Δαφνί έως Διυλιστήρια, στην έξοδο της Αθηνών - Λαμίας από Λαχαναγορά έως Αχαρνών και στην είσοδο από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ, στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, στην Λ. Μεσογείων από ύψος Χολαργού προς κέντρο, στην Κατεχάκη, στην κάθοδο της Λ.Κηφισίας από Φάρο Ψυχικού, και στα δύο ρεύματα της Βασ. Σοφίας, στην άνοδο της Βασ. Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού από Λαγουμιτζή, στην άνοδο της Λ. Γαλατσίου, γύρω από το λιμάνι Πειραιά και την Λ.Ποσειδώνος από Αλίμου έως Αμφιθέας.


Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top