O.SY. BUS DRIVERS Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 | 10:29 π.μ.

Απεργιακό δελτίο:
- 24ωρη γενική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στην εργασιακή εφεδρεία.
Εκτός λειτουργίας τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ.
- 11.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
- 10.30 Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
-24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ, των θεραπευτηρίων Χρόνιων Παθήσεων και των υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
- 24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση.
- Κλειστά τα ΤΕΙ λόγω συμμετοχής των καθηγητών στις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Ιδρύματα.
- 24ωρη απεργία των δικηγόρων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων κ.α.»
- 24ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Κλειστά όλα τα δικαστήρια της χώρας.
- 24ωρη απεργία των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα «αλλεπάλληλα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας».
- 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
- Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
- Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00 των εργαζομένων στον όμιλο του ΟΤΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εξωτερικών φρουρών των κέντρων κράτησης όλης της χώρας.
Αποκλεισμός της πύλης των φυλάκων Κορυδαλλού από τους εργαζόμενους, από τις 7.00 π. μ έως τις 10:00 π. μ.
- Αναβολή των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων για την περιοχή ευθύνης της περιφέρειας Αττικής, λόγω της πιθανής συμμετοχής των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
- Εκτός κυκλοφορίας η αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος», λόγω της συνέχισης της μαζικής επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Μετακινήσεις:
- Κανονικά η κυκλοφορία του Μετρό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.
- Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
- Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στο Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας.
- Εκτός κυκλοφορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.
- 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ματαιώσεις όλων των προγραμματισμένων πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.
- 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών.
Yπόλοιπη επικαιρότητα:
- Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η σημερινή.
- 13.00 Συνάντηση της Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ, στην έδρα του κόμματος, στον Περισσό.
- 20.00 Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρούπελ σταΤαμπούρια.
- Διεξαγωγή του συνεδρίου «Insurance Money Conference 2011», στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Στο συνέδριο θα αναλυθεί το σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τις εταιρείες του κλάδου και τους συνεργάτες τους.
- Διεξαγωγή έως τις 7/10 του 9ου Διεθνούς Υδρογεωλογικού Συνεδρίου στην πόλη των Καλαβρύτων, στο ξενοδοχείο Kalavrita Canyon, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Επιτροπή Υδρογεωλογίας.
- Έναρξη των εκδηλώσεων των 46ων Δημητρίων, έως τις 10/10, στη Θεσσαλονίκη με μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
- 20.00 Εκδήλωση με θέμα τη δημιουργία ΒΙΠΕ Βόρειου Εύβοιας στο Ξενοδοχείο Νοβοτέλ. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας ενώ έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι βουλευτές και φορείς του νομού, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των ετεροδημοτών για το εν λόγω ζήτημα.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top