O.SY. BUS DRIVERS Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους

Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 | 7:49 μ.μ.

Το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να διαθέσει συνολικά 4,6 δισ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και την υλοποίηση παρεμβάσεων για νέους και μακροχρόνια ανέργους. Εκρηκτική η αύξηση της ανεργίας, πολλαπλασιάζονται τα άτομα που αναζητούν δουλειά και δεν βρίσκουν πάνω από 12 μήνες

Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους
Με 27 νέα προγράμματα -τα οποία θα "καλύψουν" περίπου 300.000 άτομα- σκοπεύει το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει την ανεργία. Τις νέες δράσεις παρουσίασε χθες ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας πως για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί 1,3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, "με τα προγράμματα που υλοποιούνται έχει επιτευχθεί μία ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά 4% με 5%". Σε επίπεδο απορρόφησης πόρων του ΕΚΤ, σε σύνολο 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2007-2013 έχουν ενταχθεί προγράμματα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου.
Συνολικά για τις δράσεις που ήδη "τρέχουν" αλλά και τις νέες παρεμβάσεις στο "μέτωπο" της απασχόλησης θα διατεθεί το ποσό των 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, αλλά και η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για νέους αλλά και άτομα που αναζητούν δουλειά για πάνω από 12 μήνες. Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, στις δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα είναι:
 Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι για την παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων θα απαιτούνται 50 ένσημα και όχι 80 βρίσκεται σε επεξεργασία

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι για την παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων θα απαιτούνται 50 ένσημα και όχι 80 βρίσκεται σε επεξεργασία
Αμεση υλοποίηση
  • Η δημιουργία 57.400 θέσεων σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
  • Η υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης ανέργων σε δήμους για 35.000 άτομα.
  • Η εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την απασχόληση 30.000 ατόμων.
  • Η επαγγελματική κατάρτιση μέσω voucher διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται από τη διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου. Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 25.000 και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.
  • Η διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  • Η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων.
  • Η επιχορήγηση επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για 5.000 άτομα από 55 έως 64 ετών.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης 380.106 άτομα, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπαχθούν άλλα 170.000 άτομα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τα προγράμματα που υλοποιούνται έχει επιτευχθεί μία ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά 4% με 5%
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με τα προγράμματα που υλοποιούνται έχει επιτευχθεί μία ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά 4% με 5%
Στον τομέα της κατάρτισης οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 193.976 και τους επόμενους μήνες θα "καλυφθούν" άλλα 30.000 άτομα.
Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 693.417.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως υπάρχει αύξηση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων ?που αναζητούν δουλειά για πάνω από 12 μήνες... κατά 3,07% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης και το 2012
Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των ανέργων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι οι εξής:
  • Η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων και των υποαπασχολουμένων, με στόχο να διατηρήσουν και την επόμενη χρονιά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ρύθμισης που προβλέπει πως απαιτούνται 50 (και όχι 80) ένσημα.
  • Η παροχή διευκολύνσεων στα δάνεια. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επαφές και με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο να παραταθεί ο χρόνος αναστολής σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα δύο στα πέντε ευρώ την ώρα. Σημειώνεται πως καθιερώνεται το σύστημα "επιταγής κατάρτισης" για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
  • Η στήριξη των παιδιών των ανέργων να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, οι οποίες θα καλύπτονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπονείται αυτό το διάστημα).
Τέλος το υπουργείο ανακοίνωσε πως λειτουργεί σε δοκιμαστικό στάδιο ο διαδικτυακός κόμβος www.step.gov.gr όπου καταγράφονται τα προγράμματα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και αντίστοιχη τηλεφωνική γραμμή.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top