O.SY. BUS DRIVERS Διαμάχη ΔΕΗ και δήμων για το φόρο στα ακίνητα - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διαμάχη ΔΕΗ και δήμων για το φόρο στα ακίνητα

Διαμάχη ΔΕΗ και δήμων για το φόρο στα ακίνητα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 | 9:17 π.μ.


Αιχμές κατά στελεχών και εκπροσώπων διαφόρων δήμων, τους οποίους απειλεί ότι μπορεί να κινηθεί και νομικά εναντίον τους, αφήνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, με αφορμή «την ελλιπή και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών από εκπροσώπους Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για δήθεν εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του ύψους του τέλους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι υπολογισμοί για το Τέλος, έχουν γίνει με βάση τα στοιχεία της βάσης πληροφοριών της ΔΕΗ, που ίσχυαν στις 17/9/2011, σύμφωνα με στοιχεία που χορηγούν οι Δήμοι. Στο πλαίσιο αυτό:

Η ΔΕΗ, όπως και οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα μεταβολής στοιχείων, διορθώσεων και επιστροφής χρημάτων, πλην των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών της πολιτείας. Τα στοιχεία των Δήμων που μεταβλήθηκαν μετά τις 17/9/2011 δεν μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους, αλλά μόνο τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Σε περίπτωση κατά την οποία καταναλωτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λάθη στους τρόπους υπολογισμού του Ειδικού Τέλους, τότε σύμφωνα με το νόμο πρέπει:
Σε περιπτώσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω γραπτού μηνύματος (sms 54160) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr/faq/faq_eta.html. Αφού η Γραμματεία επεξεργαστεί τα στοιχεία τότε θα επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ προκειμένου στον επόμενο λογαριασμό να συμψηφιστεί τυχόν υπερχρέωση κ.λπ.
Σε περίπτωση διαφωνίας υπολογισμού του Τέλους σε ακίνητα, τότε ο ενδιαφερόμενος, αφού πληρώσει το Τέλος, πρέπει να επικοινωνήσει με τις κατά τόπους ΔΟΥ παρέχοντας όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά αν θεωρήσει ότι βλάπτεται η εταιρική φήμη της, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της, από εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί δήμοι έχουν σηκώσει αντάρτικο και προτρέπουν από τους πολίτες να μην καταβάλλουν το ειδικό τέλος και να προσφύγουν μαζικά κατά της επιβολής του. Στην περίπτωση του δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα διότι, όπως υποστηρίζουν από το δήμο, έχει υπολογιστεί λανθασμένα από τη ΔΕΗ η τιμή ζώνης.
Τιμή
Συγκεκριμένα, υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή, το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε με συντελεστή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αντί για 6 ευρώ. Διαφορές στην τιμή ζώνης ή στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων διαπιστώνουν και πολλοί ιδιοκτήτες.
Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η τιμή ζώνης είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει ή υπολογίζεται λανθασμένα για διαμερίσματα ίδιας πολυκατοικίας. Η ΔΕΗ διαθέτει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα www.dei.gr με πληροφορίες για το τέλος και την τηλεφωνική γραμμή 214 214 1000 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.


ΠΗΓΗ

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top