O.SY. BUS DRIVERS Πληρωμή έξι φόρων στις επόμενες 54 ημέρες - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πληρωμή έξι φόρων στις επόμενες 54 ημέρες

Πληρωμή έξι φόρων στις επόμενες 54 ημέρες

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 | 9:19 π.μ.

 
Μέχρι και ένα μισθό καλούνται να δώσουν στην έφορία έως το τέλος Δεκεμβρίου πάνω από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά για να εξοφλήσουν τους «λογαριασμούς» των έκτακτων εισφορών, τελών και φόρων και να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα και ημιυπαίθριους. Μέσα στις επόμενες 54 ημέρες οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν έως και έξι διαφορετικούς φόρους, ενώ εντός του Νοεμβρίου ενεργοποιείται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που φέρνει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση των επιδομάτων.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Μέχρι αύριο θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του πολυεκκαθαριστικού της εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει την ειδοποίηση για την καταβολή της δεύτερης δόσης μπορούν να καταβάλουν τη δόση στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό σημείωμα ή το αποδεικτικό είσπραξης της 1ης δόσης, εφόσον το ποσό πληρωμής 1ης και 2ης δόσης είναι το ίδιο. Εναλλακτικά και σε κάθε άλλη περίπτωση, η πληρωμή μπορεί να γίνει στη Δ.Ο.Υ. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η τρίτη δόση, ενώ το Δεκέμβριο θα καταβληθεί η τέταρτη δόση του πολυεκκαθαριστικού για τους φορολογούμενους με πολυεκκαθαριστικό άνω των 1.000 ευρώ.
2. Αύριο λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος.
3. Μέσα στο μήνα λήγει για πολλούς η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
4. Εως το τέλος του Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου.
5. Μέχρι το τέλος του μήνα μπορούν να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, πληρώνοντας στην εφορία το παράβολο.
6. Εως 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Τα νέα τέλη είναι αυξημένα έως και 120 ευρώ και διαμορφώνονται ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. Για τα επιβατηγά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ. Στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 ευρώ από 120 ευρώ για τα 1.072 - 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ για τα 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά. Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά, με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011. Για τα επιβατηγά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1-11-2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα νέα τέλη κυκλοφορίας κυμαίνονται από 0,9 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.
Περαίωση - παλαιές δηλώσεις
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 πάνω από 500.000 φορολογούμενοι που «γύρισαν την πλάτη» στην αρχική ρύθμιση και δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό. Επίσης την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανέλεγκτες χρήσεις τους έχουν όσοι είχαν εξαιρεθεί από τη ρύθμιση, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία άνω 400.000 ευρώ και επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ έως 40 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει να στέλνει σημειώματα με τα οποία οι φορολογούμενοι καλούνται εντός προθεσμίας 5 ημερών να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν την περαίωση ή θα ελεγχθούν.
Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η νέα προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή «ξεχασμένων» δηλώσεων (φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ, συγκεντρωτικών καταστάσεων, φόρου κληρονομιάς κ.ά.), χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων ή με μειωμένα πρόστιμα και πρόσθετους φόρους. Ταυτόχρονα η εφορία άρχισε να καλεί τους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ που δεν είχαν υποβάλει δήλωση ΦΜΑΠ την περίοδο 1997-2007. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΜΑΠ και να πληρώσουν τους φόρους.


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top