O.SY. BUS DRIVERS Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση και με… ΦΕΚ... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση και με… ΦΕΚ...

Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση και με… ΦΕΚ...

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 | 1:39 π.μ.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 249 Α’) δημοσιεύθηκε τελικά ο νόμος 4030/2011 που μεταξύ άλλων αφορά στην άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Από την Πρωτομαγιά θα ισχύσει και ο Πράσινος Δακτύλιος.

Κανονικά θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα (υπό ορισμένες προϋποθέσεις βέβαια) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς ο σχετικός νόμος 4030/2011 με τίτλο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και άλλες διατάξεις» όπου εμπεριέχεται η σχετική εγκύκλιος για την πετρελαιοκίνηση, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 249 Α’).

Παράλληλα από την Πρωτομαγιά αναμένεται να τεθεί σε ισχύ και ο νέος Πράσινος Δακτύλιος καθώς το κείμενο της σχετικής –κοινής- υπουργικής απόφασης έχει ήδη σταλεί στους υπουργούς Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται από την Πολιτεία, στον νέο Δακτύλιο θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτροκίνητα, τα οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και τα υβριδικά, δεδομένου ότι εκπέμπουν ρύπους (CO2) κάτω του ορίου των 140 γρ/χλμ. Ελεύθερη θα είναι, όπως είναι φυσικό, η κυκλοφορία των οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2011 με κινητήρα τεχνολογίας Euro 5 ή Euro 6.

Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας από 1/1/1990 έως 31/12/2010 θα κυκλοφορούν εντός του νέου Δακτυλίου με το σύστημα των «μονών- ζυγών» ενώ οι κάτοχοι οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31/12/1989, θα μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο τις ώρες που δεν ισχύει ο Δακτύλιος.

Όλα τα οχήματα (συμπεριλαμβανομένα και τα φορτηγά σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναφέρει ήδη) που θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του νέου Πράσινου Δακτυλίου, θα λαμβάνουν ένα ειδικό πράσινο σήμα.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως ο Πράσινος Δακτύλιος θα ισχύσει στα όρια του σημερινού «μικρού» Δακτυλίου.

Τέλος οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό πράσινο σήμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση όπου θα αναγράφεται όχι μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος αλλά και η εργοστασιακή βεβαίωση κατασκευής του, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στον αριθμό πλαισίου του οχήματος. Ο τρόπος και ο τόπος υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστούν σε μια δεύτερη κοινή υπουργική απόφαση.


ΠΗΓΗ - trolleatzis. 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top