O.SY. BUS DRIVERS Ενταση για τις συγχωνεύσεις στον Δήμο Αθηναίων - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ενταση για τις συγχωνεύσεις στον Δήμο Αθηναίων

Ενταση για τις συγχωνεύσεις στον Δήμο Αθηναίων

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 | 12:01 μ.μ.

Σε ένα νέο ενιαίο νομικό πρόσωπο συγχωνεύθηκαν οι Οργανισμοί Νεολαίας και Αθλησης, Πολιτισμικού και Μουσικών Συνόλων

«Επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου λιγότερο σπάταλο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης
«Επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου λιγότερο σπάταλο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης
Τη συγχώνευση τριών μεγάλων Οργανισμών σε ένα νέο νομικό πρόσωπο ενέκρινε χθες κατά πλειονότητα το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τους εργαζομένους, οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα της συνεδρίασης, που διεκόπη προσωρινά, παρά την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.
Η συζήτηση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν τα οξυμένα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης το δημαρχιακό κτίριο ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά. Τελικώς, παρά τις αντιδράσεις, ελήφθη η απόφαση για τη συγχώνευση των Οργανισμών, Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ), Πολιτισμικού (ΠΟΔΑ) και Μουσικών Συνόλων.
Ενστάσεις, μάλιστα, διατύπωσαν οι πρόεδροι των εν λόγω φορέων, που πρόσκεινται στην παράταξη της δημοτικής αρχής. Ειδικότερα η Αννα Φιλίνη πρόεδρος του ΠΟΔΑ και η Κυριακή Μπιλιάνη πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων, δήλωσαν "αιφνιδιασμένες" με την απόφαση των συγχωνεύσεων ζητώντας να παραμείνουν αυτοτελείς οργανισμοί. Ζήτησαν ακόμη να αναβληθεί η συζήτηση και να προηγηθεί εκτενής ενημέρωση, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τις συνολικά 1.200 θέσεις εργασίας.
Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης διευκρίνισε ότι πρέπει να ψηφιστεί η κατ' αρχήν συγχώνευση των τριών φορέων του δήμου και στη συνέχεια να διερευνηθούν οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης, με διάλογο με τους εργαζομένους. Ακολούθως, όπως είπε, θα εξεταστεί ποιοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στον νέο πολιτιστικό οργανισμό και ποιοι θα μεταφερθούν στον δήμο. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Επίσης, δήλωσε ότι πρόεδρος του νέου οργανισμού θα είναι η κ. Παναγιώτα Ψαράκη (νυν πρόεδρος του ΟΝΑ).
"Επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου, λιγότερο σπάταλο", τόνισε ενδεικτικά ο κ. Καμίνης, ενώ ο γενικός γραμματέας Θ. Λιβάνιος υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός του νέου οργανισμού θα γίνει μετά την υπερψήφιση της συγχώνευσης. "Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις ιδέες των εργαζομένων", είπε χαρακτηριστικά. Αναβολή της συζήτησης ζήτησαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: "Δεν πρόκειται, να κάνω παζάρια με την κοινή λογική. Εως τώρα δεχόμασταν κριτική γιατί καθυστερούμε τις συγχωνεύσεις, σήμερα μας ζητείται επ' αόριστον παράταση".

Συνάντηση με Σγουρό και Ασκούνη
Με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Κ. Ασκούνη και τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Γ. Σγουρό συναντήθηκε χτες το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είχαν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού.
Προηγουμένως ο κ. Τ. Γιαννίτσης μίλησε στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλουν με το έργο τους, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται. Δήλωσε επίσης ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί "ένα κύτταρο μεταξύ άλλων κυττάρων που μπορούν να αλλάξουν τη δημόσια διοίκηση".


ΠΗΓΗ 
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top