O.SY. BUS DRIVERS Ενιαίο συνταγολόγιο για όλα τα ταμεία - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ενιαίο συνταγολόγιο για όλα τα ταμεία

Ενιαίο συνταγολόγιο για όλα τα ταμεία

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 | 10:35 μ.μ.


farmaka_b258Το ενιαίο συνταγολόγιο για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μπαίνει σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, ώστε να ελέγχουν τα φαινόμενα υπερσυνταγογράφησης που στερούν πολύτιμους πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Μαχαίρι μπαίνει και στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου.
Μορφή σκανδάλου έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι συντάξεις. Αν δεν είχαμε μειώσει τη πολυφαρμακία τότε οι περικοπές για τους συνταξιούχους θα ήταν 12% επιπλέον, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι από 1 Ιανουαρίου θα ισχύσει ενιαίο συνταγολόγιο για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όλους του ιδιώτες γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα.
Παράλληλα ο υπουργός εξήγγειλε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, καθώς το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ελέγξει την φαρμακευτική δαπάνη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών μειώνεται κατά 3%, από 18% σε 15%. Όπως διευκρίνισε το ήμισυ από τη μείωση αυτή, θα «κοπεί» από τη λιανική τιμή των φαρμάκων και το άλλο 1,5% θα «προέλθει» από την αύξηση στο rebate (είδος έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία) σε όσους φαρμακοποιούς κάνουν τζίρο πάνω από 40.000 ευρώ μηνιαίως.
Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε για νέο διορθωτικό δελτίο τιμών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με στόχο, όπως είπε, τη μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών να την καρπωθούν οι πολίτες και τα ασφαλιστικά τους ταμεία και όχι κάποιος άλλος.
Έντονα αντιδρούν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι τονίζουν πως για το χάος που θα δημιουργηθεί με τους ασφαλισμένους την ευθύνη έχει το Υπουργείο Υγείας.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top