O.SY. BUS DRIVERS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 | 9:51 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΜΕΒΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ,
με Στάσεις Εργασίας από έναρξη της κυκλοφορίας έως 9:00π.μ
και από 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας .
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2012
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόϊκας, υποχρέωσαν το οικονομικο-πολιτικό σύστημα να καταφύγει σε ένα νέο σχήμα διακυβέρνησης, με «τεχνοκράτη» Πρωθυπουργό.
Στόχος παραμένει η συνέχιση εφαρμογής της ίδιας άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής.
Θέλοντας να εκτονώσει τη λαϊκή οργή, το σύστημα επέλεξε τη δημιουργία ενός μπλοκ εξουσίας με διακομματική στήριξη, το οποίο προσπαθεί να παρουσιάσει ως δήθεν μεταβατικό. Κανένας όμως δεν ξεγελιέται.
Όλοι γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί η επιβολή σκληρών και βάρβαρων μέτρων, ενώ θα εφαρμοστούν και όλα τα προηγούμενα που είχαν ψηφιστεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και άλλα στο «Πολυνομοσχέδιο» (Ν. 4029/11).
Η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αποτελεί το πρώτο βήμα για όσα συνοδευτικά αντεργατικά μέτρα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Προϊόν και δείγμα της νέας Κυβέρνησης αποτελεί ο προϋπολογισμός εξαθλίωσης, ανεργίας και φορολεηλασίας του 2012. Σηματοδοτεί ένα νέο γύρο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση και εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε διαλύει το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει, καρατομεί μισθούς και συντάξεις σε ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και συνοδεύεται από νέους φόρους και χαράτσια.
Προμηνύονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση της ανεργίας, νέες αντι-ασφαλιστικές ρυθμίσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική. Οφείλουν να αντιδράσουν, να μην υποκύψουν σε ψευτοδιλήμματα και να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ, των συγκοινωνιών αλλά και γενικότερα του Δημόσιου Τομέα.
Ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του «Πολυνομοσχεδίου», το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την καρατόμηση από την 1η Νοεμβρίου των μισθών των εργαζομένων που σταδιακά μέσα σε δύο χρόνια μπορεί να φτάσουν σε μειώσεις έως και 55%, πέραν των περικοπών που έχουμε υποστεί από το πρώτο μνημόνιο, την περικοπή των συντάξεων, αλλά και την «εφεύρεση» της εργασιακής εφεδρείας, που ισούται με απόλυση.
Για πολλοστή φορά δοκιμάζονται ο σεβασμός και η τήρηση του Συντάγματος, αλλά και ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, οι οποίες ακυρώνονται στην πράξη από την εφαρμογή και επέκταση των ανώτερων ορίων του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης.
Δηλαδή Υπάλληλος Υ.Ε. Υποχρ. Εκπ/σης 1.331 €
» » Δ.Ε. Δευτ/μιας Εκπ/σης 1.688 €
» » Τ.Ε. Τεχν/κής Εκπ/σης 2.243 €
» » Π.Ε. Παν/κής Εκπ/σης 2.409 €

Εφόσον προκύπτει μείωση αποδοχών μεγαλύτερη του 25%, από τις αποδοχές Οκτωβρίου 2011, η διαφορά που προκύπτει θα κρατηθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Νοέμβρη του 2012 και το Νοέμβρη του 2013, ενώ το μέσο κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1900 ευρώ μηνιαίως, ανά εργαζόμενο, στο σύνολο του προσωπικού του Φορέα. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, τα επιδόματα, οι αποζημιώσεις υπερωριών κλπ. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, συνάδελφοι, όλα αυτά είναι μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, μέσα από την βίαιη ανατροπή του προγραμματισμού ζωής και του οικογενειακού μας προϋπολογισμού. Τα αντιπαλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, πριν από την ψήφιση του «Πολυνομοσχεδίου» με πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες κλπ.
Γνωρίζαμε το εύρος αυτών των δυσμενών αλλαγών και των σοβαρών επιπτώσεων για τους εργαζόμενους. Σήμερα γίνονται αντιληπτές και από τους πιο δύσπιστους, αλλά και από αυτούς που συνηθίζουν να κρύβονται πίσω από τους αγώνες των υπολοίπων εργαζομένων στις πιο δύσκολες μάχες και να παρουσιάζονται στη συνέχεια ως τιμητές των πάντων, εκ του ασφαλούς και με το μισθό ακέραιο…
Αν στις επιπτώσεις του Νόμου αυτού (4024/11) συνυπολογισθούν και οι μέχρι τώρα απώλειες από τη μείωση του αφορολόγητου, τον κεφαλικό φόρο και τα διάφορα χαράτσια, η κατάσταση γίνεται δραματική.
Με την εφαρμογή των διατάξεων περί «εργασιακής εφεδρείας», δεκάδες εργαζόμενοι του φορέα θα κληθούν μετά 33 και 34 χρόνια προϋπηρεσίας, να ζήσουν με αποδοχές αντίστοιχες ενός επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι, μέσα από το συμψηφισμό της αποζημίωσης που δικαιούνται!!! Αν αυτοί που σκέφτηκαν και μεθόδευσαν τέτοιες καταστάσεις δεν είναι αρρωστημένα μυαλά τί μπορεί να είναι;
Απαίτησαν μάλιστα από τους εργαζόμενους με τρόπο παράνομο και εκβιαστικό να δηλώσουν, εδώ και τώρα, την όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας από 1.1.2012!
Πώς στ΄ αλήθεια απαιτούν από τον εργαζόμενο να δηλώσει ακριβώς τον χρόνο ασφάλισής του και μάλιστα με βαριές συνέπειες αν κάνει λάθος, όταν οι ίδιοι οι ασφαλιστικοί φορείς αρνούνται κατηγορηματικά να χορηγήσουν επίσημες βεβαιώσεις;
Με βάση την κείμενη Νομοθεσία, ο κάθε εργαζόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός αποφασίσει.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 29/11/2011 θα υπάρξει συνάντηση του Σωματείου με τον νέο Υπουργό Υποδομών. Θα του θέσουμε το θέμα της περικοπής μισθών και της εργασιακής εφεδρείας ζητώντας την εξαίρεσή μας, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.
Αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό τότε ο δρόμος του αγώνα με όλα τα μέσα, θα είναι μονόδρομος.
Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τα άλλα Σωματεία των Συγκοινωνιών για να συντονίσουμε τη δράση μας, στην περίπτωση που η άλλη πλευρά επιμείνει στην εφαρμογή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.


-ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
-ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Β. Σταθούσης T. Τριανταφύλλου
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top