O.SY. BUS DRIVERS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 9:43 μ.μ.

 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                     & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ

Πειραιάς, 9 Ιουλίου 2012

                                                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε από 1/5/2012 το Ταμείο Αλληλοβοηθείας (π.ΤΑΠ-ΗΣΑΠ) το οποίο αποτελούσε κλάδο υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, εντάχτηκε στον ΕΟΠΥΥ.
Η ένταξη έγινε στα πλαίσια της πιστής τήρησης του μνημονίου 2, εντελώς πρόχειρα και βεβιασμένα, χωρίς καμία μελέτη ή προετοιμασία.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αλλά και οι συνέπειές της, όπως τότε είχαμε καταγγείλει, είναι ορατά σήμερα σε όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους των ΗΣΑΠ.
Παρόλο ότι έχουν περάσει δυο και πλέον μήνες από την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί μια σειρά γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, σχετικά με τη λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα.

Οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, έχουν υποβαθμιστεί τραγικά και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μια σειρά παροχές για διάφορα υλικά και αναλώσιμα τα οποία συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δεν πληρώνονται.

Οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν «αναγνωρίζουν» στο σύστημά τους τους ασφαλισμένους των ΗΣΑΠ και τους παραπέμπουν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Ταμείου μας, οι οποίες όμως σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτες, λόγω της αδράνειας των αρμοδίων και της αξεπέραστης γραφειοκρατίας.

Πολλοί συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας (γιατροί, διαγνωστικά κ.λπ) απειλούν τους ασφαλισμένους του ταμείου μας ότι θα πάψουν να τους εξυπηρετούν, επειδή παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής για οφειλές προ της 1/5/2012. Ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι Διευθυντές των πρώην Ταμείων για να υπογράφουν !!!

Όλη αυτή η κωμικοτραγική κατάσταση, αλλά και η αναλγησία όσων ευθύνονται για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, ενώ έχουν οδηγήσει πολλούς ασφαλισμένους σε οικονομική δυσπραγία, λόγω της μη πληρωμής των διαφόρων ιατρικών –φαρμακευτικών υλικών και αναλώσιμων αλλά και ορισμένων προνοιακών επιδομάτων. Στην όλη κατάσταση προστέθηκε και η μη πληρωμή των αποδείξεων φαρμάκων, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Από την πρώτη ημέρα ένταξης του Ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ και αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ξεκινήσαμε μαζί με τους συναδέλφους συνταξιούχους, μια σειρά επαφών και συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους.

Ξεκινώντας από τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, με τον κο Βασιλειάδη, στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο. Βουδούρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κο Μπουρσανίδη και καταλήξαμε στον υπηρεσιακό Υπουργό κο Ρουπακιώτη. Θέσαμε υπόψη σε όλους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και ζητήσαμε με την άμεση παρέμβασή τους να δοθούν λύσεις.

Εκτός από το θέμα των νοσοκομείων, των συμβεβλημένων διαγνωστικών, των συμβεβλημένων γιατρών με τα γνωστά προβλήματα λόγω περιορισμού των επισκέψεων και της οικονομικής επιβάρυνσης σε πολλές περιπτώσεις των ασφαλισμένων, η κατάσταση μέχρι σήμερα παραμένει σχεδόν ίδια και η ταλαιπωρία συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας ή μεγάλης ηλικίας που σε πολλές περιπτώσεις είναι και χαμηλοσυνταξιούχοι, συνεχίζεται.

Για όλους αυτούς τους λόγους και αφού εξαντλήσαμε από την πλευρά μας, όλα τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να αναληφθούν επιτέλους πρωτοβουλίες τόσο από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

                                                       Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Α Μ Ε
Την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 4ωρης Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 από 12:00 μμ έως 16:00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων και συνταξιούχων στις 12μμ στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας ( Σταδίου 29 - στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) .

Εάν η όλη κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί θα υποχρεωθούμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Η Ασφάλιση της Υγείας, η Ζωή και η Αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ, που για δεκαετίες ολόκληρες καταβάλουν συνεχώς και αδιαλείπτως τις ασφαλιστικές τους εισφορές με συνέπεια, είναι όροι αυτοί αδιαπραγμάτευτοι.

                                         Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                Οι Διοικήσεις

ΠΗΓΗ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top