O.SY. BUS DRIVERS Υπό αξιολόγηση οι υπηρεσίες του δημοσίου στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Υπό αξιολόγηση οι υπηρεσίες του δημοσίου στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης

Υπό αξιολόγηση οι υπηρεσίες του δημοσίου στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 9:44 μ.μ.

Στην αξιολόγηση των υπηρεσιών και των οργανισμών που εποπτεύονται από τα υπουργεία προχωρά η κυβέρνηση με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διοικητικής μεταρρύθμισης και έρχεται σε πλήρη ακολουθία με τα όσα είχε πει ο κ. Μανιτάκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης, είχε πει ότι η διοικητική μεταρρύθμιση στο κράτος θα ξεκινήσει με την επίσπευση της αξιολόγησης των δομών, ώστε να προκύψει το ποιες υπηρεσίες και εποπτευόμενοι οργανισμοί θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Η αξιολόγηση, που θα γίνει με βάση επτά κριτηρίων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη του έτους. Τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί είναι:
• η εξυπηρέτηση του κοινού
• τα προσόντα των στελεχών
• ο συντονισμός και οι χρόνοι εκτέλεσης των έργων
• η αξιοποίηση των ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων
• η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων
• η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
•η συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών

Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης έχει ξεκινήσει επαφές στην προσπάθειά του να προωθήσει το σχέδιο των αλλαγών στο κράτος. Χθες συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και με το σωματείο εργαζομένων στο υπουργείο, όπου σε πολύ καλό κλίμα συζήτησαν θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού. Οι περιφερειάρχες ζήτησαν να αποτελέσει το αρμόδιο υπουργείο συντονιστικό κέντρο των αλλαγών. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του υπουργού να στηριχτεί το έργο της κυβέρνησης.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top