O.SY. BUS DRIVERS Χωρίς αυτοκόλλητα τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2013 - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χωρίς αυτοκόλλητα τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Χωρίς αυτοκόλλητα τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 | 2:20 μ.μ.


Αλλάζει από φέτος το καθεστώς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα εκδώσει το γνωστό αυτοκόλλητο που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενώ οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να αναζητήσουν από μόνοι τους τα σημειώματα πληρωμής στην ηλεκτρονική σελίδα του TAXISnet.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η ΓΓΠΣ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet για να αναζητήσουν τα σημειώματα πληρωμής των τελών ΙΧ του 2013. Η ΓΓΠΣ θα ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει η σχετική υπηρεσία ενώ ειδοποιητήρια, πιθανώς, θα αποσταλούν μόνο σε όσους έχουν κάνει χειρόγραφη φορολογική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στο TAXISnet όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες. Το αποδεικτικό πληρωμής που θα λαμβάνουν θα αντικαταστήσει το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα.

Για την περίπτωση μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας εξετάζονται αυστηρότερες ποινές. Οι αμελείς ιδιόκτητες ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν διπλή την άξια των τελών (όπως προβλέπει η νομοθεσία) ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το TAXISnet. Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΠΣ θα εντοπίσει με διασταυρώσεις όσους δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και θα τους στείλει ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω του TAXISnet.

Ήδη η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαρωτικούς έλεγχους για να εντοπίσει κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας, θα ειδοποιηθούν οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top