O.SY. BUS DRIVERS ΟΑΣΑ: ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για Τηλεματική και Έξυπνο Εισιτήριο, το έργο ξεκινά αρχές του 2013 - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΑΣΑ: ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για Τηλεματική και Έξυπνο Εισιτήριο, το έργο ξεκινά αρχές του 2013

ΟΑΣΑ: ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για Τηλεματική και Έξυπνο Εισιτήριο, το έργο ξεκινά αρχές του 2013

Written By OsyBusDrivers on Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 | 4:49 π.μ.

Ξεμπλοκάρουν  όπως φαίνεται οι διαγωνισμοί για την τηλεματική και το έξυπνο εισιτήριο στον ΟΑΣΑ
Μετά από ενάμιση χρόνο δημοπράτησης των δύο σημαντικών συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΣΑ φτάνουμε στο σημείο τα έργα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται. Τόσο το έργο της τηλεματικής σε 1.000 στάσεις του ΟΑΣΑ όσο και του έξυπνου εισιτηρίου που αφορά όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της αύξησης τόσο των μεταφερόμενων επιβατών όσο και των εσόδων από την αποτελεσματική εφαρμογή του νέου τύπου εισιτηρίου. Ας δούμε τις εξελίξεις που καταγράφηκαν:

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΑ
Πρόκειται για την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής σε 1.000 στάσεις σε όλη την Αθήνα. Θα καλύψει ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και θεωρείται πως η ενσωμάτωση της σχετικής υπηρεσίας θα έχει θετικές συνέπειες για τους επιβάτες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και στο επίπεδο συνολικά των συγκοινωνιακών υπηρεσιών.

Επιπλέον το σύστημα θα παρέχει πρόσθετες δυνατότητες όπως η εκτίμηση της συνολικής διάρκειας του δρομολογίου που επιλέγεται και η εύρεση βέλτιστων διαδρομών, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο προορισμό.

Η πληροφόρηση των επιβατών θα γίνεται ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, αλλά και μέσω ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων, οι οποίες θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές πινακίδες, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Σχετικά με τον διαγωνισμό που τρέχει από πέρυσι , έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή υποψηφίων με θετική απόφαση και του ΣτΕ επί των ενστάσεων και αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου η έναρξη της τελικής φάσης δημοπράτησης του έργου, με στόχο για υποβολή δεσμευτικών προσφορών και επιλογή αναδόχου εντός του α' τριμήνου 2013.

Το έργο θα παραδίδεται προς χρήση σταδιακά την περίοδο 2013-2014. Η σύμβαση ΣΔΙΤ περιλαμβάνει και την 10ετή συντήρηση του έργου.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΦΟΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Με το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η προεπιλογή υποψηφίων, με θετική απόφαση και του ΣτΕ επί των ενστάσεων και αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου η έναρξη της τελικής φάσης δημοπράτησης του έργου, με στόχο για υποβολή δεσμευτικών προσφορών και επιλογή αναδόχου εντός του α' εξαμήνου 2013. Το έργο θα παραδίδεται προς χρήση σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015. Η σύμβαση ΣΔΙΤ περιλαμβάνει και την 10ετή συντήρηση του έργου.

Στα έργα αυτά αξιοποιούνται πλέον και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια.

Το φλέγον θέμα της λαθρεπιβίβασης τίθεται ως προτεραιότητα με στόχο μέχρι το τέλος του 2012 να έχει περιορισθεί κατά 50%. Αυτό θα γίνει όπως ανέφερε ο Υπουργός με την αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:ypodomes.com
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top