O.SY. BUS DRIVERS Πρωτοβουλία Οδηγών Ε.ΘΕ.Λ - Αυτοκόλλητα .. - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Πρωτοβουλία Οδηγών Ε.ΘΕ.Λ - Αυτοκόλλητα ..

Πρωτοβουλία Οδηγών Ε.ΘΕ.Λ - Αυτοκόλλητα ..

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:00 μ.μ.


Προς: Ο.ΣΥ Α.Μ 8295 Αρ.Πρωτ 19996

Από: Αγγελίδη Γιώργο - Βασιλειάδη Νίκο Α.Μ 8380 18-9-2012...




Θέμα :

- Επανατοποθέτηση και επανασχεδιασμός των ενημερωτικών (αυτοκόλλητων) πινακίδων, προς ενημέρωση των επιβατών για το σωστό τρόπο σήμανσης στάσης στα λεωφορεία Solaris.

- Επανασχεδιασμός των ενημερωτικών (αυτοκόλλητων) πινακίδων για την επικύρωση των εισιτηρίων

Κύριοι

Σχετικά πρόσφατα τοποθετήθηκαν εντός των λεωφορείων Solaris αυτοκόλλητα πινακίδες, οι οποίες ως σκοπό είχαν την ενημέρωση των επιβαινόντων για το σωστό τρόπο σήμανσης στάσης.

- Το φαινόμενο της “καθυστέρησης” καταγραφής στάσης, λόγω της εργοστασιακής ρύθμισης των κομβίων κλήσης, επέφερε οξύτατα φραστικά επεισόδια μεταξύ επιβατών και οδηγών, διότι οι επιβάτες αγνοώντας τη “νέου τύπου” λειτουργία, κατηγορούσαν (και ενίοτε απειλούσαν) τους οδηγούς για το ότι δεν σταμάτησαν στην επιθυμητή για αυτούς στάση.

Παρά το γεγονός όμως ότι (μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων), τοποθετήθηκαν τα ενημερωτικά αυτοκόλλητα, παρατηρείται και πάλι το φαινόμενο μερίδα των επιβαινόντων να διαμαρτύρεται προς τον οδηγό για τον ίδιο λόγο. Αιτία είναι το σημείο τοποθέτησης των ενημερωτικών πινακίδων. Η θέση που επιλέχθηκε να τοποθετηθούν είναι αρκετά ψηλά, (πάνω από τη θύρα εξόδου, δίπλα στη φωτεινή ένδειξη στάσης) και όχι μέσα στο οπτικό πεδίο του μέσου σε ύψος επιβάτη.

Λόγω λοιπόν του ότι παρατηρούνται και πάλι διαμαρτυρίες επιβατών για τον προαναφερθέντα λόγο, ζητάμε την επανατοποθέτησή των ενημερωτικών αυτοκόλλητων πινακίδων σε σημείο εντός του οπτικού πεδίου του μέσου σε ύψος επιβάτη.

- Το προτεινόμενο από εμάς σημείο είναι επάνω στις γυάλινες πλαϊνές επιφάνειες ασφαλείας, εκατέρωθεν των θυρών εισόδου, εξόδου του λεωφορείου -

Για την παντελή δε εξάλειψη του φαινομένου (προς όφελος επιβατών και οδηγών) προτείνουμε πέραν της αλλαγής θέσης, την αλλαγή χρωματισμού του πλαισίου των ενημερωτικών επιγραφών, από διαφανή π.χ σε κίτρινα (με μαύρα γράμματα κειμένου), ή λευκά (με μπλε γράμματα κειμένου).

Ως οδηγοί στα εν λόγω λεωφορεία, προσδοκούμε να δοθεί το συντομότερο η εντολή για αντικατάσταση και επανατοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων, εντολή η οποία θα εξαλείψει τις εις βάρος μας κατηγορίες, οι οποίες και εντείνονται στις γραμμές αεροδρομίου, λόγω των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των προβλεπομένων στάσεων.

Προτείνουμε επίσης την αντικατάσταση των αυτοκόλλητων πινακίδων οι οποίες αναφέρονται στην υποχρέωση των επιβατών να επικυρώσουν το εισιτήριό τους, με νέες έντονου χρωματισμού. Με την αλλαγή αυτή, θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των επιβατών που είτε από άγνοια (τουρίστες - κάτοικοι επαρχιακών πόλεων κ.α), είτε από αμέλεια δεν επικυρώνουν το εισιτήριό τους.

Εν αναμονή ενεργειών σας

Πρωτοβουλία Οδηγών Ε.ΘΕ.Λ
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top