O.SY. BUS DRIVERS Ανακοίνωση Γ. Γραμματέα ΣΕΛΜΑ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανακοίνωση Γ. Γραμματέα ΣΕΛΜΑ

Ανακοίνωση Γ. Γραμματέα ΣΕΛΜΑ

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:39 π.μ.




Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

                                          Ανακοίνωση Γ. Γραμματέα ΣΕΛΜΑ

Συνάδελφοι,

Στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία και όπως ορίζει το καταστατικό μας θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην δεύτερη κατά σειρά, επανεξετάζοντας τον τόπο, το χρόνο καθώς και τους τρόπους διευκόλυνσης στην προσέλευση των συναδέλφων, γεγονός που αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο, ώστε η πλειοψηφία της βάσης των εργαζομένων να γίνετε κάθε φορά κοινωνός των αποφάσεων εκείνων, που θα λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και που θα μας προετοιμάσουν έγκαιρα ώστε να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις.

Οι Γενικές Συνελεύσεις έχουν επίσης ενημερωτικό χαρακτήρα και επειδή στην τελευταία υπήρξε αφόρητη πίεση χρόνου, αλλά κυρίως επειδή πιστεύω πως τους δύσκολους αυτούς καιρούς οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν οτιδήποτε γίνεται και αφορά το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν, παραθέτω μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με όλα τα τρέχοντα και ουσιώδη που μας απασχολούν.

Βάσει του άρθρου της τελευταίας Σ.Σ.Ε. και μετά από απόφαση του προέδρου της εταιρείας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ των τριών φορέων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας καθώς και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών. Προτάθηκε να συσταθούν τρείς επιμέρους ομάδες εργασίας, μία που θα ασχοληθεί με το διοικητικό προσωπικό, μία με το τεχνικό και μια με το προσωπικό στην λειτουργία. Παράλληλα να οριστεί ένα συντονιστικό όργανο, που να εξασφαλίζει μια κοινή συνισταμένη χωρίς μεγάλες αποκλίσεις, έχοντας ως βάση το μισθολόγιο στην ΑΜΕΛ.

Η διορία που δόθηκε για τις εργασίες αυτές είναι μέχρι τον Μάρτιο, ενώ παράλληλα ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου μεταφορών στη συνάντησή που είχαμε την περασμένη Παρασκευή, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως αν δεν εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να εξομαλύνουμε τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των φορέων της ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ) θα αναγκάσουμε κάποιον άλλο να το κάνεις για εμάς χωρίς εμάς.

Επιπλέον ο Γ. Γραμματέας κ. Σταθόπουλος, μεταξύ άλλων μας ανέφερε πως για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής το υπουργείο προσανατολίζεται στην σύσταση ενιαίου σώματος ελεγκτών κομίστρου και σύντομα θα κληθούν προς συζήτηση οι διοικήσεις των φορέων (ΟΣ.Υ – ΣΤΑ.ΣΥ), ενώ παράλληλα θα ζητηθεί από κάθε φορέα και ένας εκπρόσωπος εργαζομένων, χωρίς αυτός απαραίτητα να αποτελεί θεσμικό όργανο αφού δεν έχουμε ακόμη εκλεγμένο εκπρόσωπο, που όμως θα είναι σε θέση να συνδράμει στο έργο δίνοντας ακριβή στοιχεία (νούμερα) και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέλος, στο αίτημά μας για άμεση καταβολή των παράνομων μισθολογικών περικοπών μας απάντησε, δηλώνοντας την πεποίθησή του πως δύσκολα θα χαθεί η υπόθεση στο εφετείο (Ιούνιος 2013), πως από τη άλλη πλευρά καταβάλλεται σκληρή προσπάθεια συμμαζέματος του ταμείου και ζήτησε να του σταλεί επίσημα το ακριβές νούμερο του συνολικού απαιτητού καταβαλλόμενου ποσού και σε συνάρτηση με το ταμείο ίσως συζητηθεί μια ενδεχόμενη καταβολή με δόσεις.
Βέβαια τον τελικό λόγο στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν τον έχουμε εμείς αλλά η τρόικα και αν αυτή αποφασίσει πρωτοβρόχια στα μέσα του Σεπτέμβρη, απορρίπτοντας το αίτημα της κυβέρνησης για μη επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους, η βροχή θα μας πιάσει όλους μας! Άλλωστε θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ότι η «λύση» της μείωσης του λειτουργικού κόστους θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα και μεγαλύτερη απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου, ενώ παράλληλα θα χτυπήσει άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (μείωση στην καθαριότητα, την ασφάλεια…) και όταν έρχεται η ίδια η πολιτεία και βάζει τους πολίτες της αντιμέτωπους τα πράγματα εκτός από ύποπτα γίνονται αρκετά επικίνδυνα αλλά και ανησυχητικά.

Η μόνη δυνατή άμυνα απέναντι στη σύγκρουση που έρχεται είναι να οργανωθούμε, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε ενωμένοι. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την μαζική συμμετοχή μας στις συνελεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να πάψουν επιτέλους να μετατρέπονται σε γήπεδα άσκησης σωματικής βίας, ύβρεων, άστοχων καταγγελιών, λογοκρισίας, ανεπίκαιρης και ανούσιας προσωπολατρίας.

Εξαιτίας του γνωστού αλαλούμ που επικράτησε και στην τελευταία μας συνέλευση, αυτή τη φορά με το πρόσχημα της καταγγελίας ως προς το πρόσωπό μου, έχω την υποχρέωση να τοποθετηθώ επίσημα και όχι μέσω διαδικτυακού καφενέ, σχετικά με την επιφύλαξή μου ως προς την εγκυρότητα των απολυμένων συναδέλφων μας σαν νόμιμα μέλη του ΣΕΛΜΑ. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως «ξέχασα τις απολύσεις» ή πως έπαψε να με απασχολεί το ζήτημα, ή πως «άλλαξα πλευρά» και έπαψα ξαφνικά να στηρίζω το ιερό δικαίωμα στην εργασία. Τίποτα απ όλα αυτά, που κάποιοι περιέργως επιμένουν πως σημαίνει η τοποθέτησή μου αυτή, δεν σημαίνει.

Με ευκαιρία το αίτημα της παράταξης της ΟΠΕ για σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για την Τρίτη 04/09/2012 και ώρα 11.00 το πρωί, με κύριο θέμα «καταγγελία από επιτροπή των απολυμένων κατά του Γ. Γραμματέα του σωματείου», ως μέλος του νέου συμβουλίου αναγκάζομαι να ζητήσω επίσημη νομική γνωμάτευση, σχετικά με την εγκυρότητα των απολυμένων ως ενεργά μέλη του σημερινού σωματείου και με το δικαίωμά τους να συμμετέχουν ενεργά στα διοικητικά συμβούλια και στις συνελεύσεις μας. Για την κατοχύρωση του καταστατικού μας, αλλά και για την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας και της νομιμοποίησης που επιβάλλεται να έχουν τα συμβούλια και οι συνελεύσεις μας, αυτούς τους δύσκολους και μεταβατικούς καιρούς.

Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να είμαστε ενωμένοι βάζοντας στην άκρη προσωπικές αντιπαραθέσεις και εγωισμούς και οφείλουμε να συμμετέχουμε μαζικά στις γενικές συνελεύσεις που κάτω από κανονικές συνθήκες αποτελούν ναό δημοκρατίας, ελεύθερης σκέψης και βούλησης, ώστε να αποφασίζουμε από κοινού για την μορφή και τον τρόπο τωναγώνων που θα χρειαστεί να δοθούν και πρέπει να δοθούν γιατί η σύγκρουση είτε μεγάλη, είτε μικρή δείχνει να είναι αναπόφευκτη.

                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                              ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΟΡΟΥ


Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top