O.SY. BUS DRIVERS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε το βίντεο για τo μοναδικό μέσο της πόλης, τον ΟΑΣΘ!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε το βίντεο για τo μοναδικό μέσο της πόλης, τον ΟΑΣΘ!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε το βίντεο για τo μοναδικό μέσο της πόλης, τον ΟΑΣΘ!!!

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 | 3:13 μ.μ.



Η Θεσσαλονίκη έχει το μοναδικό προνόμιο σε όλη την Ευρώπη να είναι η μοναδική πόλη άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς.

Τα λεωφορεία είναι οι "βασιλιάδες" των συγκοινωνιών και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την καλυτέρευση του δικτύου με νέα οχήματα, λεωφορείο - λωρίδες κλπ.

Τα αστικά λεωφορεία καλύπτουν την ολοένα και αυξανόμενη έκταση της πόλης και περιλαμβάνουν 219 γραμμές (οι κύριες είναι 75) προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί 180.000.000 επιβάτες (περίπου 495.000 επιβάτες ημερησίως).

Ο Ο.Α.Σ.Θ. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρύθηκε το 1957 και λειτουργεί, με συμβάσεις παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο. Απασχολεί 2.700 εργαζόμενους. Στην κατοχή του έχει 604 λεωφορεία που χωρίζονται ως εξής:

329 κανονικά
249 αρθρωτά
22 μικρού τύπου
4 ειδικά λεωφορεία για ΑμεΑ

Ο ΟΑΣΘ πρώτος σε όλη την Ελλάδα εγκατάστησε και εφαρμόζει σύστημα τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών μέσω οπτικής και ηχητικής αναγγελίας των στάσεων εντός όλων των λεωφορείων και σε 200 τηλεματικές έξυπνες στάσεις δια της αναγγελίας της ώρας διέλευσης των επόμενων λεωφορείων.
Δείτε το βίντεο με τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ:


ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top