O.SY. BUS DRIVERS Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη της Αττικό Μετρό... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη της Αττικό Μετρό...

Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη της Αττικό Μετρό...

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 | 12:10 μ.μ.



Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε., σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν τα Σωματεία τους για τις 16 και 17 του μήνα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που άπαντες, ακόμη και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, μετέχουν σε απεργία, καθώς οι μεγάλες μειώσεις, των τελευταίων χρόνων, στους μισθούς, που φτάνουν να ξεπερνούν ακόμη και το 50%, αφ’ ενός δημιουργούν βιοτικό πρόβλημα για τους εργαζομένους και, αφετέρου απαξιώνουν την Αττικό Μετρό. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «τα Σωματεία Εργαζομένων της Αττικό Μετρό, της ανώνυμης εταιρείας που μελετά, δημοπρατεί και επιβλέπει την κατασκευή των έργων ΜΕΤΡΟ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και του ΤΡΑΜ, διαμαρτυρόμενα για τη συνεχή απαξίωση του έργου της εταιρείας μας, για τις νέες εξοντωτικές περικοπές των μισθών μας, καθώς και για την αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό, αποφάσισαν την κήρυξη 48ώρης απεργίας των εργαζομένων στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2013 και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. 

«Ταυτόχρονα οι ντόπιοι και ξένοι μεγάλο εργολάβοι που κατασκευάζουν τα έργα Μετρό δεν έχουν υποστεί καμία μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος από την Αττικό Μετρό, ενώ μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων τους σε συνδυασμό με τις έξω-συμβατικές απαιτήσεις τους, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους. 

«Η πολιτική ηγεσία» καταλήγει η ανακοίνωση, «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δρομολογήσει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Α.Μ., ώστε η Εταιρεία να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της σε ότι αφορά την παράδοση εγκαίρως των 7 νέων σταθμών στην Αθήνα και την υλοποίηση των έργων Μετρό και Τραμ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη».
Σημειώνεται ότι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό είχαν κατεβεί σε 24ωρη απεργία, ενώ αύριο, με τη λήξη της νέας απεργιακής κινητοποίησης, η γενική συνέλευση θα αποφασίσει για ενδεχόμενες νέες διεκδικητικές δράσεις.


ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top