O.SY. BUS DRIVERS Συγκοινωνίες: Σε εκκρεμότητα το θέμα "μισθολόγιο" - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συγκοινωνίες: Σε εκκρεμότητα το θέμα "μισθολόγιο"

Συγκοινωνίες: Σε εκκρεμότητα το θέμα "μισθολόγιο"

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 | 3:17 μ.μ.


Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη, και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Ιανουαρίου, το ζήτημα της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ. 

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου και τον όμιλο ΟΣΕ θεωρούν ότι η ιδιαιτερότητα της εργασίας τους δικαιολογεί την εξαίρεσή από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, καθώς εργάζονται σε βάρδιες, αργίες, Σάββατα και Κυριακές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Οικονομίας χωρίς όμως να υπάρχει βεβαιότητα ότι η απάντηση από την πλευρά του κ. Στουρνάρα θα είναι θετική. 

Σε περίπτωση που τις επόμενες μέρες δεν βρεθεί λύση τότε οι συγκοινωνιακοί φορείς και ο ΟΣΕ θα απευθύνουν σχετικό ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και το οποίο θα καθορίσει τις περικοπές των αμοιβών για τους εργαζόμενους. 

Η απόφαση του ΓΛΚ θα είναι δεσμευτική για τις διοικήσεις των εν λόγω εταιρειών που θα πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή των νόμων. 

Πάντως από την πλευρά των εργαζόμενων φαίνεται πως έχει γίνει κατανοητό, ότι, υπό την παρούσα κατάσταση, οι δυνατότητες εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο είναι περιορισμένες και εκείνο που ζητείται είναι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ίσχυαν και αναγνώριζαν τις ιδιαιτερότητες της εργασίας τους. 

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο.

ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top