O.SY. BUS DRIVERS Ανακοίνωση - Ενημέρωση πρόεδρου ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλου!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανακοίνωση - Ενημέρωση πρόεδρου ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλου!!!

Ανακοίνωση - Ενημέρωση πρόεδρου ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλου!!!

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 | 6:34 μ.μ.


                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Συνάδελφοι,

Είμαστε σε αγώνα διαρκείας. Το Σ.Ε.Λ.Μ.Α. αντιστέκεται μ’ όλες του τις δυνάμεις παρ’ ότι συνεχίζουν να υπάρχουν υπονομευτές των προσπαθειών μας.

Η κατάληψη, όπως και ότι έχουμε κάνει παλαιότερα, και δεν είναι λίγα, έδωσε μήνυμα για άλλη μια φορά στην Διοίκηση ότι δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ότι μπορούμε και να επαναφέρουμε ότι παράνομα και φασιστικά μας έχουν πάρει. Το τι έχουμε κρατήσει δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, το αναγνωρίζουν ακόμα και αυτοί που παίζουν τα παιχνίδια της Διοίκησης, θέλοντας να διχάσουν ή ακόμα και να διαλύσουν το Σ.Ε.Λ.Μ.Α.

Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω σε τι φάση βρισκόμαστε:

1. Την πρόταση του Βενιζέλου, να εξαιρεθούν κάποιες ειδικότητες, την απέρριψε ο Στουρνάρας.

2. Είχε γίνει πρόταση από τον Γενικό Γραμματέα πριν τρεις μήνες σε Ο.Σ.Υ. – ΣΤΑ. ΣΥ να κάνουμε κοινό μισθολόγιο.

3. Εμείς στην ΣΤΑ. ΣΥ με το καθεστώς ότι η πρώην Α.Μ.Ε.Λ. είναι η απορροφούσα εταιρεία να μην μπούμε στο ενιαίο μισθολόγιο.

4. Σαν Σ.ΕΛ.Μ.Α. πήγαμε στον Βασιλειάδη με πρόταση επανειλημμένως να κρατήσουμε την Σύμβαση το 2009 μέχρι το 2016 χωρίς καμία περικοπή, χωρίς αύξηση, αλλά μ’ όλα τα θεσμικά που υπάρχουν μέχρι τώρα. Εάν κάποιοι συνάδελφοι είναι αμειβόμενοι λόγο ηλικίας ή προϋπηρεσίας λίγο παραπάνω, να μην τους τα κόψει τώρα αλλά να παγώσουν και σε βάθος χρόνου να έρθουμε όλοι στα ίδια και κάποιοι που είναι πιο κάτω να έρθουν με την Α.Μ.Ε.Λ. αυτή ήταν η πρόταση του Υπουργείου, που για κάποιους λόγους δεν προχώρησε(;;;;;)

Ο καινούριος Πρόεδρος σήμερα μας ενημέρωσε ότι, προσπαθεί να πάρει από το Υπουργείο Οικονομικών τρεις μήνες παράταση, για να κάνει λέει πράξη αυτή την πρόταση.

Επίσης σας ενημερώνω ότι, στο τελευταίο Συντονιστικό πριν δέκα μέρες ο Πρόεδρος, μας είπε ξεκάθαρα ότι, το Υπουργείο Οικονομικών δεν τον έχει δεχτεί και ότι, είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο. Μας ζήτησε για άλλη μια φορά τρεις μέρες, για να μας απαντήσει οριστικά. Η πρόταση του Σ.Ε.Λ.Μ.Α. στο συντονιστικό ήταν να του δώσουμε τις τρεις ημέρες, αλλά να πάρουμε απόφαση από τώρα ότι, εάν την Τρίτη ( ήταν Πέμπτη ) η απάντηση είναι αρνητική, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί απεργία διαρκείας την Τετάρτη. Μετά από ψηφοφορία με άλλη πρόταση να βρεθούμε την άλλη εβδομάδα. Μειοψηφήσαμε με ψήφους 6 – 1. Σας ενημερώνω ότι ακόμα δεν έχουμε βρεθεί.

5. Η άλλη πρόταση που είχε κάνει η Διοίκηση με τους νομικούς ήταν, να κοπεί 25% από αυτούς που δεν το έχουν υποστεί. Δηλαδή τους χαμηλόμισθους.

Συνάδελφοι,

Εμείς δεν επαναπαυόμαστε. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί, περιμένουμε από αυτούς τα πάντα, άλλωστε το είχαν πει προεκλογικά ότι θα πουλήσουν τα πάντα όλα. Ας κοπιάσουν τους περιμένουμε…

Πρέπει κάποιοι συνάδελφοι να καταλάβουν ποιο είναι το συμφέρον τους και να απομονώσουν ότι σάπιο υπάρχει ακόμα στο δίκτυο και να μην ακούνε καμία παραπληροφόρηση. Άλλωστε εφόσον ο στόχος τους είναι να φάνε τον Σταματόπουλο σ’ αυτή την δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, αυτοί που τελικά θα χάσουν θα είναι οι εργαζόμενοι. Να ξέρετε όμως ότι δεν θα σας εγκαταλείψω, είμαι ακόμα γερός και ελπίζω ότι θα είμαι για κάμποσα χρόνια ακόμα μαζί σας στον αγώνα. Δεν θα με διώξει κανένας αχάριστος συκοφάντης, όπως δεν μπόρεσαν και κάποιοι άλλοι παλαιότερα που προσπάθησαν, όλους αυτούς λοιπόν δεν τους έχω δει ούτε μια φορά στον αγώνα από τότε. Επειδή όμως έχω υποστεί τα πάντα, σας λέω ότι και εσείς πρέπει να είστε πλάι μου στον αγώνα να με στηρίζετε για να αντέξω.

ΥΓ: Όταν το κόστος μισθοδοσίας ήταν πέρυσι 99 εκατομμύρια και για φέτος η πρόβλεψη είναι στα 71 εκατομμύρια άραγε από πού θα κοπούν αυτά τα λεφτά; Δεν είμαστε τάχα στο ενιαίο μισθολόγιο;

Είναι κατακριτέο επίσης το γεγονός ότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές από άλλα σωματεία μας έπαιρναν τηλέφωνα και μας έλεγαν ότι δυναμιτίζουμε το κλίμα και ότι εάν σπάγαμε την κατάληψη θα υπογράφαμε αμέσως σύμβαση.

Συνάδελφοι ενώ μας τα έχουν πάρει όλα, εμείς πρέπει να κατεβάσουμε και τα παντελόνια;


                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top